Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още

...
Необходимият брой машини за провеждане на изборите са налични още
Коментари Харесай

Шефката на ЦИК каза колко ще ни струват изборите за нов парламент

Необходимият брой машини за осъществяване на изборите са налични още от предходната година. Държавата разполага с 12 837 устройства за машинно гласоподаване.

Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Тя добави, че към сегашния миг няма нужда да бъдат доставяни нови машини.

„ На предходните избори имаше секции, където според от броя на гласувалите гласоподаватели, имаше по две устройства за машинно гласоподаване. Такава преценка ще бъде направена и в този момент, точно за да не се допусне скупчване на гласоподаватели “, съобщи Нейкова.

Тя добави, че сега машините се съхраняват там, където са през цялото време на доставката – в частен склад. Охраната е от органите на Министерство на вътрешните работи.

" План-сметката, която беше призната от Министерски съвет предходната седмица, е, че изборите ще костват към 70,5 млн. Като 10 млн. от тях са за бюджета на ЦИК. Тези разноски най-вероятно ще бъдат увеличени, защото в тях не са включени разноските за логистични и механически действия, свързани с машинното гласоподаване ", разясни ръководителят на ЦИК.

Според нея надали технологията на гласуването дефинира изборните резултати, а по-скоро доверието в процеса и участниците в изборите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР