Необходими са своевременни мерки, които да поставят българския бизнес в

...
Необходими са своевременни мерки, които да поставят българския бизнес в
Коментари Харесай

Радев: Нужни са своевременни мерки, за да бъде българският бизнес равностоен спрямо конкурентите

Необходими са своевременни ограничения, които да слагат българския бизнес в равностойно състояние по отношение на съперниците на интернационалните пазари. За това прикани президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „ Златна мартеница “ за принос към българския бизнес, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът акцентира, че възобновяване на доверието в страната от страна на бизнеса може да стане единствено посредством открит разговор, който да способства за възстановяване на икономическата среда и за поощряване на вложенията.

„ Точно в този момент е нужна съответна държавна политика, която бързо да доближава до засегнатия дребен и междинен бизнес, изключително в по-малките обитаеми места, с цел да се лимитират следствията от провокациите, пред които сме изправени “, акцентира президентът.

Държавният глава връчи годишна премия „ Златна мартеница “ на сполучливо българско дружество - био плантация “Розино”, профилирано в производството на биопродукти - кисели и пресни млека и млечни артикули.

Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова на български производител, с реализирани триумфи на българския и интернационалните пазари - компания „ Maison Tangerine “. Илияна Йотова изрази вяра всички тези предприятия, както и доста други, да намерят своето място и поддръжка от Плана за възобновяване и резистентност на България.

Организатор на „ Златна мартеница “ е сдружението „ Произведено в България – Съюз на дребния и междинен бизнес ". Отличията за българските производители бяха връчени за 28-а поредна година.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР