Необходими са много усилия, за да си спечелите прозвището най-опасната

...
Необходими са много усилия, за да си спечелите прозвището най-опасната
Коментари Харесай

Най-опасната жена в света: коя е тя?

Необходими са доста старания, с цел да си спечелите прозвището „ най-опасната жена на света “. Трябва да живеете живот, който е изпълнен с голям брой скелети в дрешника ви. Точно подобен живот е живяла Мери Ан Дуинян, известна още като Мей Чърчил, известна още като „ Чикаго Мей “, която си проправя път от Европа до Съединените щати и назад като една от най-известните нарушители от началото на 20-ти век. Самата Дуинян постоянно се наричаше „ кралицата на измамниците “.

Мери Ан Дуинян е в Ирландия през 1871 година Но през 1890 година тя взема решение да отиде в Съединени американски щати, както доста поданици на нейната страна. Но до момента в който доста европейци, търсещи по-добър живот, постоянно нямаха доста за прехрана, Дуинян, която открадна спестяванията на фамилията си, направи трансатлантическото пътешестване в разкош в първа класа.

След като в началото стопира в Ню Йорк, Дуинян по-късно се озовава в Небраска, където се омъжва за Дал Чърчил. Когато брачният партньор й е погубен, тя се реалокира в Чикаго през 1893 година и приема прякора " Чикаго Мей ". По това време в града има всеобща безработица и доста хора живеят на улицата. И Мей, сходно на доста дами в града, се обърна към проституцията, с цел да свързва двата края. Но в това време тя постоянно мами мъжете, когато им дава обещание безвъзмезден секс, а по-късно ги ограбва и изчезва, преди обещанието да бъде изпълнено.

По-късно Мей се връща в Ню Йорк, където изкарва прехраната си, като продължава да мами мъжете, пише Big Think. Но тя също по този начин прибавя изнудването към работата си. Мей е употребила уличаващи писма или фотоси и нейните жертви неведнъж са плащали огромни суми пари, с цел да избегнат разкриването или опасността от гнева на мним „ сърдит брачен партньор “. Тя съумява да извърши своите измами както в Северна, по този начин и в Южна Америка. Тези измами разрешават на Мей да води първокласен живот.

Но колкото и добър нарушител да е човек, постоянно би трябвало да знае по кое време да напусне мястото на престъплението. И Чикаго Мей схваща, че времето й изтича, та бяга в Европа, когато ченгетата са по следите й. В Лондон се среща с Еди Герен. Заедно те ограбват офис на American Express в Париж. Въпреки че съумява да стигне до Лондон преди ареста си, тя се връща във Франция и получава пет години затвор. Но не остава дълго в пандиза. Мей съблазнява и изнудва затворническия доктор да подпише здравно удостоверение за освобождението й по средата на присъдата. Тя се озова още веднъж в съда след опит за ликвидиране на Герин, което довжда до ново пътешестване до пандиза.

Въпреки че в последна сметка Мей се връща в Съединените щати, тя към този момент не може да живее първокласния живот, който имала преди. Въпреки че продължава да се занимава с измами, тя към този момент била в неприятно здраве и също страдала от алкохолизъм. Мей умира през 1929 година заради затруднения от интервенция.

Лесно е да гледаме на Мей като на рискова, безгрижна жена, защото тя даже написа, че „ в никакъв случай не е считала закононарушението за грях “, само че огромна част от живота й е отражение на нейното време. За дамите в Ирландия от 19 век единственото допустимо положително бъдеще е било или да се омъжат, или да се реалокират в Съединените щати. Малко евентуално е Мей да е била привлечена от еднообразен фамилен живот, изключително като се има поради, че пътуването й до Америка стартира в първокласна кабина. Но животът и претекстовете на Мей към момента остават значително мистерия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР