Необходими са комплексни мерки и завишаване на санкциите спрямо лицата,

...
Необходими са комплексни мерки и завишаване на санкциите спрямо лицата,
Коментари Харесай

МВР иска да криминализира отказа на тест и минаването на червено

Необходими са сложни ограничения и завишаване на глобите по отношение на лицата, които карат след използването на алкохол или под въздействието на опиати. Toва съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време на присъединяване си в две парламентарни комисии - по вътрешна сигурност и публичен ред, както и правна комисия.

Той даде като образец Испания, на която лишило 10 и повече година да се оправи с пътнотранспортния травматизъм и да слезе от черната ранглиста на злополуките.

Министерство на вътрешните работи приготвя оферти в няколко направления, както за Наказателния кодекс, по този начин и за Закона за придвижване по пътищата . Министерство на вътрешните работи желае да се криминализира отводът да се извърши инспекция за алкохол и опиати в кръвта на лидера. Чрез измененията Министерство на вътрешните работи предлага още да се криминализира и повторният отвод за тестване за алкохол и опиати. Също по този начин да се криминализира и превишаването на оптимално позволената скорост с 50 км/ч и неспирането на червен светофар.

Законодателните промени, които Министерство на вътрешните работи предлага за Закона за придвижване по пътищата са следните: отвън обитаемоте места по автомагистрала и скоростен път оптималната скорост за придвижване на автомагистрала да бъде понижена, да се уточняват разпоредбите за придвижване по пътищата и да се понижи скоростта за придвижване в града от 50 на 30 км/ч на избрани места. Министерство на вътрешните работи предлага улеснение на процедурата по издаване на наказателните и електронни фишове, както и по-голям период по тази причина да има за възрастен и умел водач, за разлика от младите водачи.

В региона на домашното принуждение, Демерджиев разяснява, че при приемането на докладите на ОДМВР съвсем във всички области се отбелязва растеж на домашното принуждение. Тенденцията е тревожна и случаите на домашно принуждение ескалират и водят до гибел на жертвата на насилието, посочи той. Сред ограниченията на Министерство на вътрешните работи е да се сътвори спомагателен механизъм околните на жертвата да афишират способените органи, както и в период до 24 часа да се препрати молба за формиране на произвеждане до съответния областен съд от страна на жертвата на домашното принуждение.

Министерство на вътрешните работи предлага още да се разшири кръгът на лицата, попаднали под домашно принуждение . Ведомството предлага да се сътвори народен указател и национална осведомителна система за лицата, потърсили помощ и поддръжка.
 Столичният общински съвет пита Министерство на вътрешните работи по какъв начин ще понижи трагичните пътни произшествия
Столичният общински съвет пита Министерство на вътрешните работи по какъв начин ще понижи трагичните пътни произшествия

Вътрешният министър и главсекът са поканени на изключителна сесия на СОС в четвъртък
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР