Необходими продукти за тиква с крем карамел: Около 1 кг.

...
Необходими продукти за тиква с крем карамел: Около 1 кг.
Коментари Харесай

Тиква С Крем Карамел Е Неочаквано Фантастична Комбинация! Ето Една Проста Рецепта За Десерта Мечта!

Необходими артикули за тиква с крем карамел:

Около 1 кг. тиква (за предпочитане тиквата да е бяла или цигулка), 600 мл. прясно мляко, 4 яйца, 2 прахчета ванилия (ползвам семената на половин шушулка ванилия), 10 равни супени лъжици захар.

Приготвяне: тиквата се измива добре. Срежете я и почистете от семките (най-лесно става като ги изгребете със супена лъжица). Нарежете я на почти идентични по величина части (така ще се сготвят по едно и също време всички части. Сложете я в авансово загрята фурна на 180 градуса и печете до подготвеност (щом омекне и леко се запече). Извадете тавата с тиквата от фурната и оставете да се охлади.

Отстранете кората и нарежете на дребни късчета. Налейте прясното мляко в тенджерка и прибавете захарта (ако ползвате естествена ванилия, срежете по дължина шушулката и изстържете семенцата. Сложете и тях в прясното мляко, с цел да освободят аромата си от топлината).

Загрейте млякото до момента в който захарта изцяло се стопи. Яйцата се разрушават на ръка до еднаквост и на тънка бликам прибавете към тях горещото прясно мляко. В случай, че ванилията ви е синтетична, в този момент е момента да я добавите. Разбийте добре сместа с ръчна разбивачка. Сложете късчета тиква във всички чашки или купички. Може да прецедите яйчената примес в случай че желаете с цел да отстраните пяната и вероятно недоразбит белтък, в случай че яйцата са доста пресни. Налейте върху тиквата. Наредете чашките или купичките в тава и сложете във студена фурна. Налейте в тавата студена вода. Количеството на водата би трябвало да е към 3-4 см. в тавата. Включете фурната на 160 градуса и печете 50-55 минути. Поднесете вашата тиква с крем карамел когато добре се е охладила.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР