Необходими продукти: 2-3 глави лук 4-5 тиквички 2-3 зелени чушки

...
Необходими продукти: 2-3 глави лук 4-5 тиквички 2-3 зелени чушки
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Зеленчукова разядка за зимата

Необходими артикули:
2-3 глави лук

4-5 тиквички

2-3 зелени чушки

2-3 червени чушки

10 зелени домата

4 моркови

3 - 4 дафинови листа

10 скилидки чесън

сол

черен пипер

червен пипер

къри

куркума
Начин на подготвяне:
Обелете лука и нарежете на части. Може, в случай че желаете, да го нарежете в кухненски робот, с цел да стане по- бързо. Чесъна също обелете и разрежете през средата. Не се тормозете за огромните части, тъй като по-късно всичко ще се пасира за зеленчуковата разядка.

Изчистете чушките, обелете морковите, тиквичките и дружно с доматите нарежете на части, само че всеки артикул поставете в друга купа. В огромна тенджера сложете лой и запържете доста добре лука. Добавете чесъна.

Изчакайте малко и сложете чушките, тиквичките, морковите и дафиновия лист. Запържете всичко доста добре. Идва ред на доматите. Сложете и тях, намалете котлона, затворете тенджерата и варете до извиране на водата от доматите. Махнете дафиновия лист и сложете подправките.

Пасирайте разядката с тиквички и оставете към 15 минути да поври по този начин. Прехвърлете в бурканчета, затворете и стерилизирайте за 15 минути. Извадете, обърнете бурканите и оставете да изстинат изцяло. Поднасяйте с франзели и плосък самун, поучава actualno.com.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР