Необходими продукти: 1 ч.ч. краве масло 100 г черен шоколад

...
Необходими продукти: 1 ч.ч. краве масло 100 г черен шоколад
Коментари Харесай

Едва ли някога ще опитате по-вкусен десерт, буквално се разтапя в устата

Необходими артикули:

1 ч.ч. краве масло
100 г черен шоколад
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. натурално какао
1/2 ч.ч. сирене маскарпоне
3 яйца
2 ванилии
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол

За глазурата:

100 г черен шоколад
6 с.л. сметана
3с.л. краве масло

Начин на подготвяне:

Разтопете маслото в микровълнова фурна или в дребен съд на котлона. В купа натрошете шоколада и излейте горещото масло върху него. Оставете да престои 30 секунди и разбъркайте до момента в който шоколадът се разтопи. Пресейте какаото в захарта. С дървена лъжица разбъркайте маскарпонето и ванилията с яйцата, които би трябвало да са престояли най-малко 30 минути на стайна температура. Бъркайте до приемане на гладка примес. Прибавете деликатно брашното и солта.

Прибавете какаото и захарта при непрестанно бъркане и деликатно започнете да изливате цялата примес към разтопения шоколад с маслото. Бъркайте до момента в който се получи хомогенна примес. Загрейте фурната и разтопете малко масло в квадратна тавичка. В тавичката изсипете сместта и я заравнете. Брауни с маскарпоне се пече към 45 минути или до момента в който по клечката не полепват трохички.

Готовият сладкиш се изважда и се охлажда в тавичка с ледена вода. През това време пригответе глазурата. Натрошете шоколада в купа. Разтопете маслото в микровълнова фурна или в дребен съд на котлона и прибавете сметаната. Излейте горещата примес върху шоколада и изчакайте 30 секунди. Разбъркайте до хомогенна примес.

Топлата глазура се излива отмерено върху охладения браунис. Оставя се в хладилника да се охлади изцяло. Нарязва се на части и се сервира.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР