„Необходима е ясна и конкретна политическа платформа на избирателите, която

...
„Необходима е ясна и конкретна политическа платформа на избирателите, която
Коментари Харесай

Майдел: Достоверността на информацията е по-важна от всякога в ерата на дигиталните платформи

„ Необходима е ясна и съответна политическа платформа на гласоподавателите, която да дава отговор и да предлага решения по въпросите, вълнуващи европейските жители като миграция, безработица и сигурност. Не можем да оставим тези значими въпроси да се дискутират от анонимни уеб страници или подправени профили във Facebook. Демократичният развой би трябвало да бъде укрепван от технологиите, а не подронван. “ Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на конференцията на високо равнище на Европейската комисия „ Намеса на изборите в цифровата епоха “ в Брюксел на 15 октомври 2018г.

Освен Ева Майдел във форума, отдаден на изборите и заканите от хакерски атаки, участваха европейските комисари за сигурността Джулиан Кинг, за цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел, по въпросите на правораздаването Вера Йоурова и за миграцията Димитрис Аврамополус, заместник-министърът по национална отбрана на Литва Едвинас Керза и представители на ИТК компании.

„ В доста европейски страни предстоят избори, било то локални или национални, а следващата година ще се организират и европейски избори. Манипулативното наличие в интернет би трябвало да се избегне и е належащо съдействие с платформи като Google и Facebook, с цел да могат жителите да упражнят демократичните си права без да бъдат подвеждани от подправени вести или различни обстоятелства. Развитията в последните години дават задоволително причини за фирмите да положат спомагателни старания за укрепването на екипите ръководещи наличието и новините в платформите. “, добави евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР