Необходима е цялостна програма с целенасочени мерки в по-дългосрочен план

...
Необходима е цялостна програма с целенасочени мерки в по-дългосрочен план
Коментари Харесай

Конкретни средства за социална защита да залегнат в актуализацията на бюджета, призова вицепрезидентът

Необходима е цялостна стратегия с целенасочени ограничения в по-дългосрочен проект в помощ на жителите и бизнеса, съобщи Илияна Йотова на откриването на IX конгрес на КНСБ

„ Очаквам в новата актуализация на бюджета да залегнат съответни средства за обществена непоклатимост, всички интернационалните финансови институции приказват за двегодишна инфлация. Правителствените решения би трябвало да са обърнати на първо място към обществена отбрана, с цел да се понижат резултатите на рецесията и на цените. “ За това прикани вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на IX конгрес на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България.

В приветствието си вицепрезидентът посочи настоящите закани пред пазара на труда и стандарта на живот. „ Ускореното повишаване на издръжката на живот изисква съответно повишение на приходите. Кризата в Украйна бързо утежни така и така тежката обстановка. За доста от семействата неспиращата инфлация ще сложи още по-сериозни проблеми. Увеличението на цените ще разяжда още повече заплатите и спестяванията на хората, което неизбежно води до още беднотия за фамилиите. Ако нормално немалка част от хората се спасяваха с дребно земеделие, с цел да претърпяват, с внезапното нарастване на горива, сила и торове, това става все по-трудно “, уточни Йотова. По думите ѝ най-страшната неопределеност пред пазара на труда и приходите на българите е несигурността „ дали ще успееш да изкараш до идната заплата “. „ Шокови сметки за ток, отопление, вода. Касовите бележки в магазина стават все по-тежки, портфейлът олеква “, сподели вицепрезидентът. Тя изрази увереност, че е нужна цялостна стратегия с целенасочени ограничения в по-дългосрочен проект в помощ на жителите и бизнеса. „ Залог за триумф на тази стратегия е, в случай че бъде направена взаимно със синдикатите, браншовите организации, с хората, които са директно наранени, с специалистите “, уточни Илияна Йотова.

Според нея тест за актуалното ръководство, събрало в себе си доста очаквания, е действителната грижа за хората на труда, действителна обществена политика. „ Очакванията са доста огромни, разочарованието може да пристигна бързо. В тази обстановка оправданията с предишното и с външни фактори са неприемливи, а още по-безотговорно би било да попаднем в нова серпантина от избори и неустойчивост “, уверена е вицепрезидентът.

В приветствието си към конгреса Йотова посочи дейната 32-годишна активност на КНСБ, в която членуват 300 хиляди български служащи и чиновници от разнообразни сфери на активност и специалности. „ Социалната правдивост не се реализира от единствено себе си, нито е неизбежна. Битката за нея е всекидневна и тук вашата роля е определяща, най-важната. Правителствата идват и си отиват, обществените права и правото на заслужен труд остават “, уточни вицепрезидентът и акцентира, че в синдикалните организации хората виждат гаранции и късмет за вероятност. „ Перспективата в последните години се трансформира като че ли в екзотична фантазия – вътрешни и външни катаклизми разклащат още повече хронично нестабилната българска страна – парадайс за неравенствата, в който работещи небогати от дълго време не е феномен “, съобщи Йотова.

„ Всекидневната борба за отстояване и опазване на обществените права няма да бъде до дъно сполучлива, без вашата роля, без вашия ангажимент към проекта за зелената и цифрова промяна на България. В съответните планове, в съответните ограничения и дейности, в съответните предстоящи резултати, думите взаимност, правдивост, независимост би трябвало да върнат своето значение. Всички те би трябвало да работят за хората на България, а вие сте поръчител за това “, обърна се вицепрезидентът към делегатите на конгреса. Президентът на КНСБ Пламен Димитров благодари на президентската институция за положителния разговор и положителното съдействие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР