Необходима е нова перестройка в световния ред, но основана на

...
Необходима е нова перестройка в световния ред, но основана на
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Необходима е нова перестройка

Необходима е нова перестройка в международния ред, само че учредена на интернационалните закони, а не върху правила, които се диктуват от някъде по някакъв метод. Това е огромният проблем, които стои пред човечеството и България. Това сподели икономистът проф. Боян Дуранкев в ефира на дневния блок " Добър ден, България “ по Радио " Фокус “.

" Като жив очевидец преди повече от 30 години забелязах какво стана с това преустрояване – тази перестройка в Съветския съюз в т.н социалистически лагер. Тогава никой не е вярвал, че ще се стигне до кошмарната 2022 година, когато върлуват епидемии, световно разделяне без международен ред, многополюсен свят, нови стоманени пердета, унищожителен шовинизъм в доста страни, икономическа застоялост, пагубно неравноправие, убийствено световно стопляне, опростачване на масите и така нататък Явно е, че механиката на световния свят сега е дефектирала. Вътре в страните процесите не се ръководят и за жалост България е черната овца на Европейския съюз. В момента не могат да се ръководят измененията, които са нужни, с цел да достигнем едно по-добро и по-успешно равнище “, разяснява той.

" Освен световното стопляне не трябва да забравяме ужасната заплаха пред човечеството – това е някой да натисне спусъка на нуклеарното оръжие. Човечеството е почнало възхода си от каменната епоха, само че е доста евентуално да приключи тъкмо по същия метод. Изглежда ни харесва това нещо. Погледнете какво прави Европейския съюз. Полага ли старания Европейски Съюз, в това число и България, които да водят до преустановяване на военната интервенция и реализиране на обективен и резистентен мир в Украйна?Има ли усиля, които да разрушат тази система на разделяне, която към този момент се обрисува като нов желязна завеса? ", попита проф. Дуранкев.

" Ние нямаме отговор от България и Европейския съюз, за какво страните с 85% от международното население не поддържат глобите против Русия. Как въздействат глобите и дали тези наказания не глобяват санкциониращите т.с нас? Не смеят да зададат тези въпроси. Такава желязна завеса има и в медиите за задаването на тези въпроси. Спазва се главната евро-атлантическата линия – война в Украйна до край, до момента в който Украйна не победи. Това е едната страна на монетата, а другата е дали в действителност Европейски Съюз е толкоз влиятелен, че да се намеси и да придвижи нещата към мир. Очевидно не! За страдание би трябвало да подчертая, че в това отношение България е като последна дупка на кавала. Малко са медиите, които си разрешават да зададат такива въпроси. Бих споделил, че няма българин и европеец, който да не мисли има ли метод тази война да откри своето позволение и да не четем всеки ден за стотици убити от двете страни, пък и от трети страни ", заключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР