Необходима е консолидация, а не нощ на дългите ножове. Резултатите

...
Необходима е консолидация, а не нощ на дългите ножове. Резултатите
Коментари Харесай

Необходима е консолидация, а не „нощ на дългите ножове”

„ Необходима е консолидация, а не „ нощ на дългите ножове ”. Резултатите от изборите потвърдиха, че нищо в лявото не може да се случи без Българска социалистическа партия ". Това съобщи зам.-председателят на партията Атанас Зафиров в тв изявление. „ Обясняваха ни, че надали не Нинова е спирачка на този развой. Ето, тя си подаде оставката. Да забележим това ли е била действителната причина или по-скоро упоритостите на някои други хора да оглавят Българска социалистическа партия ”, разяснява той.
Зафиров благодари на членовете, симпатизантите и щабове за безкористната и почтена работа по време на изборната акция. Те не заслужават този резултат и  се надявам, че ние оттук насетне ще покажем волята Българска социалистическа партия да укрепне, посочи той.
Зафиров беше безапелационен, че политически неточности в акцията, както и неверни политики в работата на ПГ „ Българска социалистическа партия за България ” в последното Народно събрание не са позволени. Според него аргументите, за какво все пак Българска социалистическа партия губи гласове, са сложни.
" Честен диалог за това следва да се организира на съвещанието на Народно събрание съвет на Българска социалистическа партия. „ Оставката на  Нинова е действителен акт, вдишване на отговорност за извънредно слабите, или както ги дефинира самата тя – пагубни резултати на партията, схващане за тежката обстановка в която се намира партията и нуждата да бъдат подхванати ограничения. Смятам, че това е естественото държание на всеки един водач на партия, която е изгубила изборите ”, акцентира Зафиров.
Следващото управление на партията, включително и краткотрайното, би трябвало да подаде ръка интензивно на всички, които по една или друга причина не са взели участие в активността на партията, увери Зафиров.
" Има нездрави апетити, кръгове и среди, които доста от дълго време се пробват да овладеят Българска социалистическа партия, да я трансфорат в една послушна партия. Ако някой си фантазира, че тя  е отслабена и в този момент ще стане лесна плячка, ще го кажа ясно  – това няма да бъде позволено. Българска социалистическа партия ще си направи разбор, ще си вземе поука и ще върви доста по-мобилизирана и консолидирана ", безапелационен е Зафиров.
„ Възможно е да подкрепим кабинет, стига той да дава отговор на вижданията и жалоните, които Българска социалистическа партия постави  в предизборната акция. Не знам дали настоящето държавно управление е най-удачният образец, така е доминирано  от една политическа мощ. Но, експертен кабинет, равно далечен от всички политически партии, с стратегия, с явен времеви мандат - бихме подкрепили ”, изясни Зафиров. „ Нови избори рискуват тотална делегитимация на парламентаризма, рискуват да бъдат родени същински политически чудовища. На тези избори единствено го видяхме загатнато, само че на идващите има заплаха да се родят ”, предизвести Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР