Необходима е информационна кампания, от която да стане ясно как

...
Необходима е информационна кампания, от която да стане ясно как
Коментари Харесай

Нужна е информационна кампания за фалшивите отзиви за търговци и продукти

Необходима е осведомителна акция, от която да стане ясно по какъв начин потребителите да се ориентират кои мнения в Интернет за даден търговец или артикул са действителни и за какво това е значимо от позиция на отбраната на икономическите ползи на клиентите, сподели за Българска телеграфна агенция Габриела Руменова, създател на платформата " Ние, потребителите ".

Когато потребителят желае да си построи мнениеза търговец или артикул, потребителските оценки са един от главните критерии. „ Неслучайно в Закона за отбрана на потребителите участва текст, че търговци, които по един или различен метод дават или основават подправени мнения, с цел да моделират потребителското държание и избор в тяхна изгода, носят отговорност за това “, разяснява Руменова.

Всеки търговец, който дава достъп до потребителски мнения за предлаганите от него артикули, услуги, включително цифрово наличие и цифрови услуги и други, би трябвало да заяви дали подсигурява, че те са на консуматори, които фактически са закупили продукта. Ако подсигурява това, то следва да осведоми за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР