Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да докаже,

...
Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да докаже,
Коментари Харесай

Зеленски пред фестивала в Кан: Необходим ни е нов Чаплин

" Необходим ни е един нов (Чарли) Чаплин, който да потвърди, че киното не е нямо " пред войната в Украйна, съобщи през вчерашния ден украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, което насочи при откриването на 75-ото издание на интернационалния кино фестивал в Кан, съобщи Франс прес, цитира от Българска телеграфна агенция.

" Ние ще продължим да се бием, нямаме различен избор... Убеден съм, че " диктаторът ще загуби ", сподели Зеленски пред международния кино хайлайф, събрал се във френския град на Ривиерата.

Той имаше поради съветския президент Владимир Путин и кино лентата на Чарли Чаплин " Великият деспот ". Зеленски на няколко пъти загатна името на именития комедиант.

Видеообръщението на украинския президент в първия миг провокира изненада в залата, след което публиката избухна в аплодисменти, установи журналистка от Агенция Франс Прес. В близо 10-минутното си изявление Зеленски осъди войната, която Русия води в Украйна, и прикани кинодейците да не пазят безмълвие.

" Ще си мълчи ли киното или ще приказва " за войната, попита украинският президент. " Необходим ни е един нов Чаплин, с цел да ни потвърди през днешния ден, че киното не е нямо... Омразата ще изчезне, диктаторите ще умрат ", акцентира Зеленски.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР