Необходим е нов, по-добър икономически механизъм за развитие на инженерната

...
Необходим е нов, по-добър икономически механизъм за развитие на инженерната
Коментари Харесай

Шишков иска по-добър механизъм за развитие на инфраструктурата

Необходим е нов, по-добър стопански механизъм за развиване на инженерната инфраструктура . Това е мнението на министъра на районното развиване арх. Иван Шишков, оповестява БНР.

На проведена от Камарата на строителите конференция за провокациите в областта на строителството той съобщи, че проблемите с високата инфлация и компликациите с довършването на към този момент стартирани обекти демонстрират потребността от по-различна форма на вложения сред страната и общините, от една страна, и частния отрасъл, от друга.

От своя страна шефът на дирекция " Жилищна политика " в министерството Добромир Василев показа данни за първия стадий на програмата за енергийно по Плана за възобновяване и резистентност.

и доста ще надвиши наличния запас от близо 1,3 милиарда лева Вече са подадени 36 планови оферти от три общини за 45,5 млн. лева Очаква се до края на процедурата да бъдат подадени планове, чиято стойност надвишава няколко пъти разполагаемия бюджет.

Василев изясни, че няма да е допустимо обновяването на сградния фонд да бъде осъществено единствено с обществени средства , заради което наклонността е процентът на безплатна финансова помощ да понижава. По тази причина по негови думи ще би трябвало да се търсят работещи пазарни механизми за реализирането на плановете.
 Шишков регистрира пред кметовете мощен интерес към програмата за саниране
Шишков регистрира пред кметовете мощен интерес към програмата за саниране

Той желае общините да са администрациите, които главно ще избират строителите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР