Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата

...
Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата
Коментари Харесай

Ангажират цялата държава с връщането на децата в клас

Необходим е напън по всички фронтове за вкарването на децата в учебно заведение и задържането им там. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БТВ.

Според него би трябвало да е ангажирана цялата страна. Дончев е безапелационен, че оправянето с този проблем няма по какъв начин да е ангажимент единствено на учителите или на шефовете на учебни заведения. Той открои това като една от грешките в годините обратно - за насърчаването на децата да бъдат в учебно заведение се е разчитало главно на педагогичен личен състав.

 Екипи посещават децата, отпаднали от просветителната система
Екипи посещават децата, отпаднали от просветителната система

Очаква се и нов информативен артикул

Вицепремиерът добави, че усилието не е единствено за тези деца, на които им следва да са в първи клас. " Има такива, които в този момент би трябвало да са втори и трети клас. Те също са част от задачата ", добави Дончев.

" Какво става с едно дете, което през днешния ден би трябвало да е първи клас и не отиде на учебно заведение? Какво става с него след 7-8-10 години? Пред себе си то има две вероятности - или да е клиент на обществената система, или да е клиент на прокуратурата ", сподели Дончев.

По думите му освен ромчета не вървят на учебно заведение.Системата ще се промени, уточни Дончев и добави, че това е част от програмата на държавното управление - системата на делегираните бюджети, " където парите следват детето " ще бъде пребалансирана.

Дончев счита, че учителите, които работят в учебни заведения, където има проблематични деца, би трябвало да получават най-малко същото заплащане като учителите в елитна гимназия.

" Не ме вкарвайте в интригата коя фабрика на кого е ", сподели Дончев в отговор на въпрос по отношение на одържавяването на " Дунарит ". Той акцентира няколко пъти, че най-важно е каква ще е ориста на служащите.

Относно " НДК гейт " Дончев разяснява, че не може да се каже, че са се давали безотчетни пари. По думите му е имало целева дотация, която е обвързвана единствено с ремонта на НДК.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР