Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата

...
Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата
Коментари Харесай

Необходим е натиск по всички фронтове за вкарването на децата в училище, обяви Томислав Дончев

Необходим е напън по всички фронтове за вкарването на децата в учебно заведение и задържането им там, сподели през днешния ден по Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че това е първостепенна задача за държавното управление.

Дончев акцентира, че оправянето с казуса не може да е ангажимент единствено на учебните заведения и учителите. Той уточни, че предстоят промени в системата, като сигурно ще има обвързване сред обществените помощи и държанието на фамилията.

Вицепремиерът посочи, че учителите, които работят в учебни заведения, където има доста деца от проблематични фамилии, би трябвало да получават най-малко същото възнаграждение, като сътрудниците си от една влиятелна математическа гимназия.

Дончев добави, че обгръщането на всички деца от просветителната система ще докара и до понижаване на случаите на опълчване сред хора от разрични етноси. Според него до сегашната ситеация се е стигнало поради неща, които не са направени в последните 15-20 години.

Не ме вкарвайте в интригата коя фабрика на кого е, сподели вицепремиерът в отговор на въпрос за одържавяването на " Дунарит ". В недалечното минало компанията беше част от имуществото на мажоритарния притежател на КТБ Цветан Василев. Дончев добави, че най-важна за държавага е ориста на служащите.

Също в отговор на въпрос, вицепремиерът разгласи, че на НДК не са давани безотчетни пари. " Имаше целева дотация за ремонта на НДК ", заключи Томислав Дончев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР