Немският волокоптер ще вози по двама пътници в полети до

...
Немският волокоптер ще вози по двама пътници в полети до
Коментари Харесай

Дубай започна тестове на дронове-таксита

Немският волокоптер ще вози по двама пасажери в полети до 30 мин.

Volocopter наподобява на външен тип на двуместен хеликоптер

Започнаха тестванията на безпилотни таксита-дронове в Дубай, като се чака така наречен волокоптери да бъдат пуснати в приложимост през идващите пет години. Тези летящи таксита ще могат да транспортират до двама пасажери, а времетраенето на полета ще е до 30 минути.

Дроновете-таксита са конструирани от немската компания Volocopter и на външен тип наподобяват на двуместен хеликоптер, който в горната си част има кръгла рамка с 18 перки (витла) върху нея. Полетът на безпилотните апарати трае най-много 30 минути, заяви ZDNet.
още по тематиката
Дроновете са снабдени с аварийни акумулатори, мотори и два парашута при положение на проблем с полета. Предвижда се построяването и на специфични „ волопортове ”, където пасажерите ще се качват и слизат.

Тестовият полет на „ волокоптера ” е осъществен по време на специфична гала, отдадена на принца на Дубай шейх Хамдан бин Мохамед. След събитието основният изпълнителен шеф на Volocopter Флориан Ройтер оповестил, че по проект летящите таксита ще стартират да се употребяват до пет години.

По неговите думи, поръчката на такси до някой от волопортовете ще става през особено приложение в смарт телефона на клиента. Волокоптерът ще дойде и ще закара клиента до мечтаното място изцяло независимо.

В началото на годината формалните управляващи в Дубай оповестиха проекти да пуснат самостоятелно въздухоплавателено средство за транспорт на пасажери през юли 2017 година Председателят на дубайската Агенция за пътища и превоз Матар ал Тайер заяви, че дронът EHang 184, показан по време на ревюто CES 2016 година, към този момент е пробван в тестови полети над известния хотел Бурж-ал-Араб.

Този модел има четири мотора и е в положение да придвижва до 100 кг или един пасажер с багаж. Може да лети със скорост до 100 благи в час (приблизително 160 км/ч) за към 23 минути при височина на полета покрай морската повърхнина, или до 10 минути със скорост 62 благи в час при полет на по-голяма височина.

Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум разгласи през април, че до 2030 година една четвърт от всички пътувания в Дубай ще станат безпилотни. В Обединените арабски емирства към този момент употребяват безпилотен релсов превоз, пренасящ годишно милиони пасажери.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР