Немският пазар е най-платежоспособен Популяризиране на Созопол като туристическа и

...
Немският пазар е най-платежоспособен Популяризиране на Созопол като туристическа и
Коментари Харесай

Созопол си връща немските туристи

Немският пазар е най-платежоспособен

Популяризиране на Созопол като туристическа и културна дестинация и връщане на немските туристи - това е главната цел на Общината, която взе участие в най-голямото туристическо ревю в столицата на Бавария – Мюнхен, заяви кметът Тихомир Янакиев. 

„ Косвените изгоди от ревюто ще са големи и за хората, и за бизнеса. Познат бранд в България сме, само че и в Европа. В някои от страните България беше позабравена като дестинация за летен туризъм, по тази причина в този момент се опитваме да напомним на пазара - главно немския, който е най-платежоспособен “, изясни Янакиев. 

По думите му преди години точно немците са били главните туристи, които са идвали на море у нас. „ Имаше години, когато имахме доста проведени визити от Германия, туристи на всякаква възраст. Това желаеме да се върне още веднъж. Не единствено Общината като субедкт, само че и общността и бизнесът “, добави още кметът. 

Изложението стартира на 14 февруари и ще продължи до на следващия ден, 18 февруари (включително).

Над 1000 изложители от над 50 страни демонстрират настоящи и новаторски оферти за свободното време - пътешествия, къмпингуване, водни спортове и спортове навън, кулинария, ветроходно корабоплаване, зимни курорти, балнеология и градски туризъм. Организаторите са запълнили осем халета, които дават отговор по повърхност на осем футболни стадиона. Щандът на България е ситуиран в едно от първите халета, дружно с Хърватска, Италия, Гърция, Испания, Турция и Словения.

Представители от Община Созопол раздават първокласни издания, направени особено за немския пазар, в които са презентирани най-хубавите ни плажове, археологията и архитектурата на древен Созопол, както и най-известните културни фестивали в града.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР