Немският милиардер Карл-Ериван Хауб, за когото дълго време се смяташе,

...
Немският милиардер Карл-Ериван Хауб, за когото дълго време се смяташе,
Коментари Харесай

Немски милиардер инсценирал смъртта си, избягал при млада любовница в Москва

Немският милиардер Карл-Ериван Хауб, за който дълго време се смяташе, че е умрял при ски случай в Швейцария, евентуално в действителност е жив и живее с по-млада жена в Москва, сочат нови данни.

Карл-Ериван Хауб, тогава на 58 години, изчезва по време на самостоятелна ски обиколка в Алпите на 7 април 2018 г. Шестдневното търсене не дава никаква диря от предприемача и той е разгласен за мъртъв от немски съд през 2021 година Преди изгубването си Карл-Ериван Хауб е изпълнителен шеф на консорциума " Тенгелман ". На поста е завещан от брат си Кристиан.

Сега обаче прокуратурата в Кьолн е почнала следствие на изказванията, че братът на Хауб, Кристиан, е дал погрешни данни, когато е декларирал, че не разполага с никаква информация, която да демонстрира, че брат му към момента е жив, заяви RTL. Разследването е почнало след тъжба за закононарушение, подадена от публицисти от телевизионния канал RTL, които са разследвали изгубването на Хауб.

Един от публицистите, разследващият репортер Лив декор Бьотихер, споделя пред списание " Капитал ", че е знаела за фотоси от охранителни камери, съгласно които, че Хауб е бил видян в Москва през 2021 година - същата година, в която е разгласен за мъртъв.

" Доколкото ми е известно, тези фотоси са получени от името на Кристиан Хауб и двама вътрешни следователи, работещи за него, от израелско-американска компания, която е претърсила системата за биометрично наблюдаване в Москва за изображения на Карл-Ериван Хауб ", изясни тя.

Според обява на списание " Щерн " от март 2023 година съвпадението на външния тип сред Хауб и лицето на фотосите е към 90%. Според Бьотихер, Кристиан Хауб е имал достъп до фотосите, когато " през май 2021 година е декларирал под клетва пред Окръжния съд в Кьолн, че не разполага с " надеждни доказателства ", че брат му е към момента жив ".

Бьотихер упорства, че има " безапелационни доказателства, че Карл-Ериван Хауб може да е предизвикал изгубването си съзнателно и че най-малко част от фамилията му е знаела за това и обратно на положителната си преценка е запазила тази загадка от Окръжния съд в Кьолн и от обществеността ".

Хауб - който е роден от родители германци в Такома, Вашингтон, и е получил обучение в Швейцария - е бил женен и е имал две пораснали деца по време на изгубването си.

Последните доказателства обаче сочат, че той може да има по-млада жена в Русия, споделя Бьотйхер пред " Капитал ". " Има хипотетична държанка на Карл-Ериван Хауб, с която той постоянно е контактувал по телефона преди изгубването си и която е в контакт с съветската вътрешна загадка работа ФСБ ", сподели тя.

Слуховете за Хауб и хипотетичната му държанка Вероника Ермилова се популяризират от към 2020 година, когато брачната половинка му Катрин обществено се скарала със свекърва си дали да го разгласи за законно мъртъв, оповестява " Таймс ".

Предполага се, че Хауб се е обадил 13 пъти на номера на Ермилова три дни преди изгубването си, добавя Times, базирайки се на RTL. Говори се, че милиардерът е имал и съветски паспорт в допълнение към американското и немското си поданство, показва изданието. Имаше и спекулации, че милиони евро от средствата на компанията " Тенгелман " са били трансферирани в Русия сред 2010 и 2015 година

Хауб изчезна единствено един месец след гибелта на татко си Ериван Хауб.

Бьотихер показва, че повода за изгубването на Карл-Ериван Хауб може да е обвързвана с бизнес делата на фамилията. " Подозренията ни са, че покупко-продажбите с Русия или с съветски бизнес сътрудници може да са довели до проблеми на Карл-Ериван в западния свят ", допуска журналистът пред " Капитал ".

Кристиан Хауб поема Tengelmann Group като едноличен изпълнителен шеф малко след изгубването на по-големия си брат.

Адвокатът му Марк Бинц изрично отхвърли изказванията на публицистите в коментар за Zeit Online. " Разбира се, в обвиняването няма никаква истина ", отсича Бинц. " Допреди няколко седмици прокуратурата в Кьолн виждаше това по този метод и по тази причина отхвърляше да стартира следствие. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР