Немските министри на външните работи и на финансите се обявиха

...
Немските министри на външните работи и на финансите се обявиха
Коментари Харесай

Немски министри са против ембарго върху върху вноса на руски петрол, газ и въглища

Немските министри на външните работи и на финансите се оповестиха срещу налагането на ембарго върху вноса на нефт, газ и въглища от Русия поради нашествието ѝ в Украйна , съобщи Франс прес.

"Трябва да можем да запазим глобите (в дълготраен план). Няма да има никаква изгода от тях, в случай че след три седмици установим, че в Германия имаме електрическа енергия единствено за още няколко дни и по тази причина би трябвало да се откажем от тези наказания ", сподели външният министър Аналена Бербок пред телевизия А Ер Де.

"Готови сме да платим доста, доста висока икономическа цена ", увери Бербок в изявление за различен немския ефирен канал - Цет Де Еф, само че в това време попита: "Ако на следващия ден в Германия или Европа светлините угаснат, това няма да спре танковете. " Тя акцентира, че е щяла незабавно да вкара такива наказания, в случай че това е можело да спре войната.

Германският финансов министър Кристиан Линднер също изрази песимизъм що се отнася до налагането на ембарго върху съветските енергоносители. "Не бива да ограничаваме нашия потенциал да издържим в дълготраен проект ", предизвести той пред вестник "Билд " и акцентира, че едно ембарго би се отразило отрицателно.

Съединените щати "обсъждат доста интензивно " опцията за възбрана на вноса на съветски нефт, сподели държавният секретар Антъни Блинкън.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР