Немски учени от Университетската болница Шарите в Берлин са успели

...
Немски учени от Университетската болница Шарите в Берлин са успели
Коментари Харесай

Немски учени откриха начин за предотвратяване на инсулт

Немски учени от Университетската болница Шарите в Берлин са съумели да изследват процесите на " мозъчните цунами ", които се случват в мозъка на индивида в процеса на умиране, оповестява Science Alert.

В резултат на проучването специалистите заключават, че вълната на деполяризация на нервните кафези, причиняваща гибелта на невроните, може да бъде освен забавена, само че и блокира.

При хората, в границите на 20-40 секунди откакто спре да постъпва О2 в мозъка, се задейства " енергоспестяващият режим " и нервните кафези престават да бъдат дейни.

След това, в границите на няколко минути, връзката сред невроните стопира и йонните градиенти изчезват. Подобна деполяризация води до освобождение на токсични субстанции и до окончателната гибел на невроните.

Учените имат вяра, че вълна на противоположна деполяризация или " назад цунами " може да бъде обратими, без увреждане на невроните, в случай че снабдяването с О2 бъде възобновено в точния момент.

Сега, невролозите са почнали да създават способи на терапия, които ще разреши сполучлива битка с инсулта и церебралната исхемия./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР