„Немски език“ в Езикова гимназия – Пловдив е първо желание

...
„Немски език“ в Езикова гимназия – Пловдив е първо желание
Коментари Харесай

Отличниците в Пловдив предпочетоха Английска, Руска и Математическа гимназия

„ Немски език “ в Езикова гимназия – Пловдив е първо предпочитание на отличниците в града и региона. Там са признати кандидат-гимназистите с най-голям бал, уточни шефът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова.

Другите две паралелки, приоритет на седмокласниците с висок резултат на матурите, са „ Компютърна графика “ в Математическата гимназия и „ Немски език “ в Езикова гимназия „ Иван Вазов “. Немски в Английската ще учат девойки с бал от 499 до 440 и момчета от 491 до 414,5. За компютърната компетентност в МГ няма квоти- а балът е надлежно - 498,5 - 470,75. В паралелката с немски в Руската са признати девойки с бал от 498 до 413,15. Допуснатите момчета са изкарали бал − 486 - 376,5.

Най-желаната паралелка измежду кандидат-гимназистите в Пловдивско тази година е в Хуманитарната гимназия „ Св.св. Кирил и Методий “. Общо 1329 възпитаници са желали да се образоват в „ Хуманитарни науки с британски език “. На второ място за най-предпочитана гимназия се оказва Езикова гимназия „ Иван Вазов “, където за паралелка с проучване на британски са кандидатствали 1283 възпитаници.

Трето и четвърто място в желанията на седмокласниците са паралелките с британски и испански език на Езикова гимназия – Пловдив. Там кандидатствалите са надлежно – 1248 и 1112 възпитаници. Челната петица заключва още веднъж Хуманитарна гимназия, където „ Природни науки с британски език “ за показали 1032-ма пловдивчани.

Прави усещане, че през тази акция амплитудата сред оптимален и най-малък бал за паралелката „ Математика с британски “ в МГ-то е голяма. Прието е момиче с бал 408, при оптимален 498. При момчетата в същата паралелка минималният е по-висок – 418т.

През миналата образователна година паралелки след първо класиране не са били закривани, добави Пакова. Смисълът е да се изчака да преми трети стадий на кандидатстване и по опция повече възпитаници да намерят място в пловдивските учебни заведения.

„ Имаме функционалност на системата за класиране, която разрешава на всеки възпитаник да направи информация против записаното предпочитание кой е минималният бал, с който е признат възпитаник за тази компетентност. Това улеснява работата на РУО, така кат преди родителите идваха тук, с цел да потърсят отговор за какво детето им не е признато. При инспекция се установяваше, че не са считали вярно балообразуващите предмети. Радваме се, че в системата към този момент може да се ориентират за какво не са признати в мечтаната компетентност “, разяснява още Пакова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР