Немски дарители на МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица

...
Немски дарители на МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица
Коментари Харесай

Немски дарители осигуриха 22 000 лева за ремонт на педиатрията в Горна Оряховица

Немски донори на МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица посетиха лечебницата, с цел да се срещнат по какъв начин върви осъществяването на ремонтите в Детско поделение, които финансира тяхната организация “Помощ за България”. Германците са с следващо подаяние за горнооряховската болница. Благодарение на близо 22 000 лв., обезпечени от фондацията, към този момент има изцяло ремонтирани осем бокса в кърмаческия бранш на отделението по педиатрия. В още три бокса вървят довършителни работи, като за привършване на ремонта в тях до края на март, от “Помощ за България” ще приведат още средства. Извършените действия в боксовете са саниране, боядисване и промяна на дограмата.

Управителят на болничното заведение доктор Иван Иванов благодари на благодетелите Юрген Мюлер, брачната половинка му Риа, българският помощник Изабел Шимидова и още трима доброволци за следващия жест.

Благодарение на организацията, за две години бяха изцяло ремонтирани санитарния възел на стойност 12 000 лв. и млечната кухня, оборудвана с нов хигиеничен фаянс, теракота, нови шкафове и закупена бяла техника – бойлер, ледник и микровълнова печка за към 6000 лв. в Отделението по педиатрия.

Дарителите от доста години подкрепят домове и заболели деца от Великотърновска област. При сегашната си аудиенция те са посетили Кризисния център в село Балван, където са зарадвали 12 девойки, като са им обезпечили пари за облекла, обувки и разнообразни потребности, и са ги почерпили на пицария във Велико Търново. В Помощното учебно заведение “Теодосий Търновски”пък са раздали над 200 пакета с лакомства за наближаващия Великден. В учебното заведение продължава и програмата “Втора закуска”, финансирана от организацията. В Дома за деца с умствена назадничавост в Илаков рът пък благодетелите са дали сума за закупуване на огромно количество хранителни артикули. В Елена те са се срещнали и с кмета инж. Дилян Млъзев и са посетили обществения патронаж.

В Дома за деца, лишени от наставнически грижи в Ново село са дарили и инсталирали голяма люлка за отмора и релакс. За потребностите на Сензорната стая за терапия са дарили сензорни и двигателни уреди, и материали. За питомците в Ново село германците са организирали и дребен празник с барбекю измежду природата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР