Немската опозиция възнамерява да направи въпроса за мира в Украйна

...
Немската опозиция възнамерява да направи въпроса за мира в Украйна
Коментари Харесай

Der Spiegel: Немската опозиция възнамерява да направи въпроса за мира в Украйна ключов при формиране на коалиции

Немската съпротива има намерение да направи въпроса за мира в Украйна основен при образуване на обединения. Алиансът на Сара Вагенкнехт има намерение да направи въпроса за мира в Украйна основен при образуването на обединения, написа Spiegel. Според водача на партията в противоположен случай „ конкуренцията във въоръжаването ще погълне милиардите, от които се нуждаят учебните заведения, лечебните заведения и жилищната стратегия “.

Немската съпротива има намерение да направи въпроса за мира в Украйна основен при образуване на обединения

Съюзът на Сара Вагенкнехт (SWA) може да разчита на гласовете на доста гласоподаватели от източната част на страната, само че има намерение да свърже договарянията за вероятно присъединяване в държавното управление с въпроса за определяне на мир в Украйна. Президентът Зеленски не има вяра, че спорът ще завърши скоро.

Превъоръжаване, разполагане на военна техника на територията на страната, поддръжка за Украйна: Германия пламенно реагира на възходящата опасност от Русия. Основателят на едноименния съюз Сара Вагенкнехт счита сходни стъпки за неправилни за двустранните връзки.

Майкъл Юнг промени историята на Олимпийските игри 30.07.24 17:15 Депутатски игри: ще има ли държавно управление или отиваме на избори? 30.07.24 17:02 Der Spiegel: Немската съпротива има намерение да направи въпроса за мира в Украйна основен при образуване на обединения 30.07.24 17:01 Кремъл изрично отхвърли обвиняванията от страна на Съединени американски щати, че Москва се пробва да се намеси в президентските избори 30.07.24 16:32 Западните медии: Напрежението сред Израел и Ливан се усилва, войната е близо 30.07.24 16:06

В тази връзка политикът има намерение да обвърже опцията за образуване на обединения в източните федерални страни с позицията на сътрудниците във връзка с спора в Украйна.

„ Ние ще участваме единствено във образуването на районно държавно управление, което заема – в това число на равнище федерална политика – ясна позиция в поддръжка на демокрацията и против подготовката за въоръжен спор “, изясни ръководителят на съюза Сара Вагенкнехт пред осведомителната организация dpa.

В края на краищата, съгласно нея е явно, че „ нова конкуренция във въоръжаването ще погълне милиарди, които са незабавно нужни за учебни заведения, лечебни заведения, стратегии за жилищно строителство и увеличени пенсии “.

Изборите за парламентите на провинциите Саксония, Тюрингия и Бранденбург ще се проведат през септември. В центъра на програмата на съюза, ръководен от Сара Вагенкнехт, с изключение на въпросите на образованието и миграцията, е и въпросът за установяването на мир в Украйна – позиция, която съгласно изследванията провокира благосклонности измежду 15-20% от популацията на трите изброени федерални провинции. Тази тематика повдигат и от Алтернатива за Германия.

И двете страни са срещу доставката на оръжие на Киев и за неотложно започване на договаряния сред представители на Русия и Украйна. Няколко политици от ХДС неотдавна обявиха, че са подготвени да си сътрудничат със Съюза на Сара Вагенкнехт (SWA).

„ Търпение, поддръжка и дипломатически напън “

„ Въпросът за определяне на мир е доста значим “, сподели Вагенкнехт.

„ Много хора с право са загрижени, че немското държавно управление от ден на ден трансформира страната ни в спора в Украйна и към момента не поставя никакви старания за намиране на дипломатически решения. “

От позиция на украинските управляващи в този момент е нереалистично да се приказва за бързо привършване на спора.

Владимир Зеленски съобщи, че не може да отговори на настояванията за преустановяване на огъня, до момента в който Русия продължава да управлява окупираните територии. Според украинския водач за постигането на обективен мир би трябвало да бъдат изпълнени три значими условия:

„ Търпение, поддръжка (на Украйна) и дипломатически напън (върху Москва) “.

Русия организира военна интервенция в Украйна от две години и половина. Киев зависи от поддръжката на Запада по въпросите на защитата. Миналия уикенд съветските Военновъздушни сили нанесоха изключително тежък удар в региона на Харков.

Източник: Der Spiegel /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР