Немската компания Robert Bosch GmbH заяви днес, че е разработила

...
Немската компания Robert Bosch GmbH заяви днес, че е разработила
Коментари Харесай

Bosch разработи тест за коронавирус за по-малко от 2,5 часа

Немската компания Robert Bosch GmbH съобщи през днешния ден, че е създала автоматизирана система за тестване за новия ковид, която може да диагностицира Covid-19 за по-малко от 2,5 часа и може да помогне на напъните за битка с епидемията от ковид.

"Заразените пациенти могат да бъдат разпознати и изолирани по-бързо ", уточни основният изпълнителен шеф на Bosch Фолкмар Денер, представен от БНР.

Новият тест употребява платформата за молекулярна диагностика на Vivalytic, направена от отдела за опазване на здравето на Bosch, която е употребена в лечебни заведения, лаборатории и медицински практики.

Обикновено пациентите би трябвало да изчакат един или два дни, преди да получат резултати от теста за ковид.

Способността за тестване на Covid-19 се преглежда като основна за ограничение на разпространяването му. Диагностиката се популяризира мощно в някои страни като Германия и Южна Корея, до момента в който изостава в други, в това число Италия и елементи от Съединени американски щати.

Новият тест ще бъде разполагаем в Германия през април и по-късно ще се продава на интернационалните пазари в Европа и в останалия свят. За новата разработка на бързо тестуване Bosch си партнира с производителя на здравно съоръжение Randox Laboratories Ltd.

Предполага се, че тестванията ще се употребяват в медицински заведения, а не в домашна среда. С всяко устройство ще могат да се взимат 10 проби дневно. Точността на диагнозата е 95%, оповестяват от Bosch.

Тези молекулярно-диагностични проби са златният стандарт, употребен за установяване дали някой в ​​момента е инфектиран. Тестовете, удостоверили повече от 470 000 случаи в международен мащаб, търсят за съществуването на нуклеинови киселини на вируса в пробите на хората. Макар и високо точни, тези проби също так изискват време, опитни техници и консумативи, които са в дефицит. С оглед на това държавните управления на всички места се пробват да лимитират броя на хората, които се подлагат на такива проби, до тези, които се считат за най-изложени на риск от затруднения от ковид.

Германия усили броя на тестванията за Ковид-19 на 500 000 седмично, защото ранното разкриване на инфекцията ненапълно оказва помощ за задържане на броя на умрелите на релативно ниско равнище, съобщи през днешния ден вирусолог, представен от Франс прес.

"Причината, заради която в Германия има толкоз малко умряли по отношение на броя на инфектираните, може да се изясни с обстоятелството, че вършим обхватно диагностично лабораторно проучване. В Германия всяка седмица вършим половин милион проби ", изясни на конференция Кристиан Дростен - вирусолог и шеф на берлинската болница "Шарите ".

Въпреки че Германия е тежко наранена от пандемията, провокирана от новия ковид, и публично записаните случаи са 36 508, умрелите са единствено 198. Това е едно от най-ниските равнища на смъртност - 0,5 на 100, при 5,2 % във Франция и 7 на 100 в Испания.

Директорът на "Шарите " Хайо Крьомер сподели, че Германия е почнала да прави проби по-рано от други наранени от заболяването страни. Освен това Дростен посочи, че огромната мрежа от лаборатории в цяла Германия е спомогнала бързо да се получи картина на разпространяването на вируса и бързо да се създадат доста проби.

Германското министерство на образованието и научните проучвания сподели, че желае да бъде деблокиран пакет от 150 милиона евро в поддръжка на основаването на мрежа, позволяваща по-нататъшно възстановяване на обмена сред лабораториите и университетските лечебни заведения.
Тази мрежа ще има за задача и да събира данни за всички пациенти с Ковид-19, с цел да има взор върху историята на болестта на всеки и здравословното му положение като цяло, както и с цел да помогне за основаването на ваксина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР