Немската компания "МД Електроник" ще вложи близо 22 милиона лева

...
Немската компания "МД Електроник" ще вложи близо 22 милиона лева
Коментари Харесай

300 нови работни места се откриват във Враца

Немската компания "МД Електроник " ще вложи близо 22 милиона лв. в построяването и стартирането в употреба на нов цех за произвеждане на кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи във Враца, оповестиха от общинския пресцентър.

На публична гала кметът на общината Калин Каменов и финансовият шеф на компанията - Вацлав Крал подписаха през днешния ден контракт за покупката на парцел общинска благосъстоятелност за построяването на завода. Фирмата ще заплати на община Враца за терена за близо 1, 4 милиона лв., а цялата инвестиция е в размер на 21,5 милиона лв., прецизират в известието.

Предварителните планове на "МД Електроник " са да разкрие 300 нови работни места, а началната заплата да е 1000 лв., допълват от общината. Планира се на терена, който се намира сред кварталите "Сениче " и "Кулата " да бъдат построени индустриални, логистични и офис здания.

Кметът на Враца Калин Каменов е показал при подписването на контракта, че инвестицията на немската компания е измежду най-значителните през последните 30 години. Договорът за покупката на терена за новия цех е бил подписан в наличието на изпълнителния шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, регионалния шеф на Враца Малина Николова и ръководителя на Общинския съвет Румен Антов. Очаква се общинската администрация да издаде позволение за градеж и построяването на завода да стартира напролет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР