Немската компания Krauss-Maffei Wegmann предлага да достави на сражаващата се

...
Немската компания Krauss-Maffei Wegmann предлага да достави на сражаващата се
Коментари Харесай

Украйна получи предложение за доставка на 100 особено мощни и далекобойни германски самоходни гаубици

Немската компания Krauss-Maffei Wegmann предлага да достави на сражаващата се с съветските окупатори Украйна 100 мощни самоходни гаубици Panzerhaubitze 2000. Това немското издание Welt, което се базира на източници в немското държавно управление. По данни на Welt, предлагането е направено в събота от немското Министерство на стопанската система.

Стойността на 100-те свръхмощни и съвременни самоходни гаубици е 1,7 милиарда евро. В тази сума влизат също по този начин обучителни комплекти, както и аварийни елементи. Като опция е препоръчана възможна подмяна на гаубиците Panzerhaubitze 2000 с различен, по-лек вид, ситуиран на БТР Boxer, на стойност 1,2 милиарда евро.

Гаубиците Panzerhaubitze 2000 могат да водят огън и да нанасят удари на разстояние до 30 км, до момента в който на танковете им се постанова да се приближават рисково близо, с цел да поразят вражестките цели.

Украински държавни кръгове разкриват, че схемата за доставката е следната - Бундесверът ще изпрати в най-съкратени периоди 100-те гаубици Panzerhaubitze 2000, които има в своите хранилища, а по-късно изпратените в Украйна бройки ще бъдат сменени от новопроизведени от Krauss-Maffei Wegmann далекобойни гаубици.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР