Немската икономика ще остане в застой през втората половина на

...
Немската икономика ще остане в застой през втората половина на
Коментари Харесай

Най-голямата икономика в ЕС се очаква да се забави

Немската стопанска система ще остане в застой през втората половина на годината, защото продължава да се бори с последствията от зимната криза, заяви Bloomberg.

Според изследване, извършено от изданието при започване на август, икономическото произвеждане в Германия се е свило през второто тримесечие и ще се задържи през трите месеца до септември, отбелязвайки по-дълбок от упования спад.

Най-голямата стопанска система на Европейски Съюз ще бъде единствената от страните от Г-7, която ще се сблъска със стесняване през тази година, предвижда по-рано Международният валутен фонд.

Прогнозата за немската стопанска система беше преразгледана в посока надолу, като предстоящият растеж през четвъртото тримесечие е едвам 0,1 %, защото вътрешното търсене и упованията на експортьорите отслабнаха, съгласно Bloomberg.

Германската индустрия изпитва усложнения на фона на по-слабото търсене от страна на Китай, дефицита на квалифицирани служащи, по-строгата парична политика и продължителните последствия от енергийната рецесия, отбелязва изданието.

В обособен отчет, оповестен при започване на седмицата, немското министерство на стопанската система предизвестява, че " общо взето предстоящото възобновяване към момента не се е осъществило при започване на лятото ".

Икономическите настройки в страната са влошени заради " към момента слабото външно търсене, продължаващата геополитическа неустановеност, към момента високите темпове на повишение на цените и все по-осезаемите резултати от стягането на паричната политика ", се споделя в отчета.

" Текущите водещи индикатори, като да вземем за пример новите поръчки и бизнес климата, към момента не сочат стабилно икономическо възкръсване в Германия през идващите месеци ", добавя тя.

Анализаторите чакат немската стопанска система да се свие с 0,3% през тази година, като предизвестяват, че евентуално ще се възвърне с 0,8% едвам през 2024 година, което е по-малко от предходната прогноза за 1%.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР