Немска компания за производство на електронни компоненти има интерес към

...
Немска компания за производство на електронни компоненти има интерес към
Коментари Харесай

Немски гигант планира да направи завод в Пловдив с 200 работни места


Немска компания за произвеждане на електронни съставни елементи има интерес към инвестиция в Пловдив. Това стана ясно след среща сред зам.-кмета по бизнес развиване Стефан Стоянов и основния изпълнителен шеф на немската компания, като присъединяване в нея взеха и консулът по икономическите въпроси на България в Германия господин Стефан Йонков и госпожа Мариана Чолакова , почетен консул на Германия в Пловдив.

Главната сфера, в която оперира компанията, е произвеждане на електронни съставни елементи за полупроводниковата и аутомотив промишленостите, посредством цялостен курс от щамповане, шприцване, сглобяване и тестване. Освен индустриални действия компанията прави и редица научноизследователски интервенции, като има и няколко патента.

Плановете за евентуално нахлуване в Пловдив плануват инвестиция Клас А и откриване на 150-200 работни места в първите 3 година, като фирмената политика допуска наемането на локална работна ръка с положителни езикови знания. Бурното развиване на Пловдив в последните няколко години и високото качество на живот са едни от аргументите немският колос, със фабрики в над 10 страни на 3 континента, да прояви капиталов интерес към района.

Визитата бе проведена по самодейност на господин Стефан Йонков, който е и един от най-дейните ни търговски аташета зад граница, и интензивно подкрепя процеса по привличане на немски вложения в страната ни. По време на визитата бяха планувани и срещи с представители на локалната бизнес екосистема, която е прелестен образец за развиването на новата българска промишленост, насочваща се все по-стремглаво към по-високотехнологичните производства.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР