Немска фирма ще строи завод за 13 млн. евро в

...
Немска фирма ще строи завод за 13 млн. евро в
Коментари Харесай

Немска фирма ще строи завод за 13 млн. евро в Русе

Немска компания ще строи цех за 13 млн. евро в Русе. Това стана ясно след срещата на кмета Пламен Стоилов с представители на „ Линднер Билдинг Енвелъп Инженеринг ЕООД “, българската дъщерна компания на Lindner Group, Германия. Фирмата е за произвеждане на фасадни детайли, инвестицията ще обезпечи близо 200 нови работни места, прецизира TVN.

По думите на господин Вернер Хофман, шеф на компанията, новата индустриална база в Русе ще е ситуирана на повърхност от 67 000 m². „ Ние можем да произведем всички съставни елементи на сградната обвивка, в това число особено създадени решения за самостоятелни фасади “, добави господин Хофман.

Фирмата желае да предложи стратегия за образование в България, която да обезпечи разширение на екипите от експерти на Lindner по целия свят. Представителите на Линднер подчертаха, че преимуществата, улеснили избора на град Русе за място за създаване на новата индустриална база, са стратегическото му местонахождение на брега на р. Дунав и наоколо до границата с Румъния, както и Русенският университет „ Ангел Кънчев “ и многото положителни професионални гимназии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР