Неморално и правно неприемливо е народните представители да търсят комфорт

...
Неморално и правно неприемливо е народните представители да търсят комфорт
Коментари Харесай

Не можем да съдим депутатите, защото решиха зеленият сертификат да не важи за тях

Неморално и правно недопустимо е народните представители да търсят комфорт и привилегия за себе си, сподели юрист Александър Кашъмов за, по отношение на това, че зеленият с.

По думи на юрист Кашъмов, който работи за фондация " Програма Достъп до информация " (ПДИ) от 1997 година насам, надали жител би могъл да заведе директно правосъдно дело поради това, макар че няма никакво подозрение, че едно сходно решение, в случай че бъде признато и от Народното събрание, съставлява дискриминация.
Български академик: Без зелен документ в Народното събрание? Значи за депутатите разпоредбите не важат
Не може цялостен парламент да се преценява с популисти. Какво е посланието - че в случай че си в избрана позиция, за теб правила не важат? Това...

“Говорим за привилегия, а привилегиите в демократичната и в правовата страна не са разрешени и възможни ", сподели юрист Кашъмов.

Кашъмов не вижда по какъв метод жителите могат да търсят правата си в съда поради това, че народните представители имат тази привилегия, а елементарния редови жител, който работи му, се изисква зелен документ за работа. Единственият към този момент вид е посредством публичен напън да бъде изменена наредбата.

Адвокатът дава образец от 2002 година, когато Народното събрание приема Закон за отбрана на персоналните данни, съгласно който единствено властимащите са предпазени. Тогава европейските специалисти са били учудени от законовото решение и адв. Кашъмов дружно с сътрудници от програмата " Достъп до информация " са водили дълга обществена борба да се промени закона и съумяват едвам през 2005 година Така бива отстранен законът, по който на процедура се оказва, че обществените фигури имат предпазено персонално пространство, а частните хора нямат.

Европейският опит
МОН: Над 66% от учениците от V до XII клас учат присъствено
Повече от 285 000 възпитаници от V до XII клас учат присъствено през днешния ден в цялата страна. Това са над 66% от всички възпитаници в прогимназиалния и...

От 28 октомври, 2021 година, всеки евродепутат може да влезе в постройка на Европейския парламент единствено в случай че има зелен документ. Същото се отнася и за администрацията на Екологичен потенциал. Зеленият документ съставлява тъкмо това, което и в България - или документ за приключен имунизационен курс против ковид, или че си преболедувал в период от най-вече 6 месеца от момента, в който влизаш в постройката, или отрицателен PCR тест, изработен най-вече 48 часа преди влизане в постройката.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР