Неминуемо технологиите навлизат в нашия живот и променят всичко. В

...
Неминуемо технологиите навлизат в нашия живот и променят всичко. В
Коментари Харесай

Д-р Станимир Хасърджиев: Плашат гаргите! Няма пари за профилактичните прегледи на всички

" Неминуемо технологиите навлизат в нашия живот и трансформират всичко. В медицината нещата се развиват със скоростта на светлината. Дигиталното опазване на здравето е даване на цифрови услуги – да сме повече здрави, по-рано да откриваме, в случай че има някакъв проблем и бързо да доближаваме до решение ", посочи той.

Големият проблем на нашето опазване на здравето сега е " напълно изкривената система, разпоредбите, по които се работи ", уточни Хасърджиев.

" Разговорът се принизява до това от коя политическа партия ще бъде индивидът. Не чух никакъв професионален диалог от какво има потребност здравната система, от какво има потребност българският жител ", разяснява специалистът по отношение на избора на нов началник на НЗОК.

Запитан ще сработи ли механизмът с санкциите, с цел да вървят повече хора на профилактичен обзор, Хасърджиев съобщи, че тласъците биха по-ефективни от наказването.

" Съвсем различен е въпросът когато отидеш на профилактичен обзор, какво се случва там. Дали не е проформа записка, каквато получаваш, а не обширен обзор, какъвто би трябвало да бъде. "

" В момента това, което се случва, е да се плашат гаргите ", добави Станимир Хасърджиев. Според него в бюджета на Здравната каса няма заделени средства всеки български жител да отиде на подобен обзор и политиците доста добре знаят това.

" Никой няма никакво желание да вдигне % на хората, които вървят на профилактичен обзор ", акцентира той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР