Неминуемо с настъпването на зимата и наближаването на коледните празници,

...
Неминуемо с настъпването на зимата и наближаването на коледните празници,
Коментари Харесай

7 от най-впечатляващите ледени пързалки в Европа

Неминуемо с настъпването на зимата и наближаването на коледните празници, се сещаме за ледените пързалки навън, които са едно от най-любимите места за развлечение по това време на годината.

И въпреки в България ледените пързалки да не се едно от най-забележителните места, които можем да посетим, то в доста градове в Европа са си същинска атракция, както означават от Travel Away.

Varosligeti Mujegpalya, Будапеща

 Снимка 394482

Всяка зима езерото в градския парк в Будапеща се трансформира в най-голямата пързалка в Европа. Известна на локалните като Városligeti Műjégpálya, ледената пързалка се намира в сянката на впечатляващия палат Вайдахуняд и е една от най-старите на континента.

Flevonice, Бидинхаузен

 Снимка 394480

Разположена в село Бидинхаузен, Flevonice е най-дългата изкуствена ледена пързалка в Холандия. Със занимателните си завои, прекрасен ресторант и уреди, подобаващи за цели фамилии, впечатляващата три километрова пързалка предлага по нещо за всеки.

The Ice Rink at Alexanderplatz, Берлин

 Снимка 394477

Сгушена в сърцето на един от най-натоварените коледни пазари в Берлин, ледената пързалка, ситуирана към фонтана " Нептун " на Александерплац се добавя от обичайни щандове със занаятчийски артикули и страхотна локална храна.

Tower of London Ice Rink, Лондон

 Снимка 394483

Откритата ледена пързалка в Лондонската кула кани посетителите да карат на неповторимо място, обрадени от прелестна историческа конюнктура.

Museumplei, Амстердам

 Снимка 394481

Част от ледения парк Ice* Amsterdam, пързалката Museumplein предлага на посетителите шанса да карат под имитация на известния мост Магере, с прелестния Национален музей за декор.

St Andrew Square Ice Rink, Единбург

 Снимка 394478

Обгръщайки емблематичния монумент Мелвил в Единбург, елиптичната зимна пързалка на площад " Св. Андрю " предлага празнични занимания, в това число разнообразни шоу стратегии, обичайни сергии и впечатляващо виенско колело с необикновен аспект към града.

Vienna Ice Dream, Виена

 Снимка 394479

Около 8 хиляди квадратни метра лед са разполагаем за каране пред красиво осветената постройка на кметството на Виена по време на зимните празници.

Освен на пързалката, можем да се насладим на щандове, предлагащи питиета за стопляне и обичайната австрийска кухня. Идиличните ледени пътеки се промъкват през дребен парк, изкъпан в многоцветни LED светлини.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР