Немец показа висок морал и човечност.Жител на Германия открил голяма

...
Немец показа висок морал и човечност.Жител на Германия открил голяма
Коментари Харесай

Германец намери 150 000 евро и ги върна

Немец сподели висок морал и човещина.

Жител на Германия разкрил огромна сума пари в кухненски комплект втора ръка, закупен от онлайн търг на eBay, и го предал на полицията, заяви Daily Mail.

50-годишният обществен служащ Томас Хелър купил употребен кухненски комплект от eBay. Мебелите бяха продадени за 300 евро, само че мъжът контракти понижаване на цената до 240 евро. Няколко дни след покупката Хелър разкрил две кутии с пари в един от шкафовете. Едната от тях беше отворена и оттова се посочваха банкноти от 100 евро.

Общо в кутиите имало над 150 000 евро в брой. Очевидно предходните притежатели на мебелта са скрили парите и са не запомнили за тях.

Мъжът обаче не е присвоил парите, а ги е отнесъл в полицията. Наложило се следствие, с цел да се откри притежателят на кухненската мебел. Както се оказа, тя била продадена от стара вдовица от град Хале, провинция Саксония-Анхалт. 91-годишната жена се преместила в старешки дом, откакто брачният партньор й умрял, а най-големият й внук, който не знаел за парите, съхранявани вътре, се заел с продажбата на мебелите, написа standartnews.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР