Немарливото отношение към подобен скандален случай с нарязаната Дебора си

...
Немарливото отношение към подобен скандален случай с нарязаната Дебора си
Коментари Харесай

Людмил Рангелов: Анаболи и татуировки - как да намалеят садистичните изцепки?

" Немарливото отношение към сходен абсурден случай с нарязаната Дебора си има пояснение - моето е плод на десетилетната ми процедура. Лято е. Идва едно произвеждане, вършат първичните дейности криво-ляво, по-късно наблюдаващият прокурор излиза в отпуск, оставя инструкции, през това време проверяващият служител на реда работи, само че не си дава доста напън, може да му следва отпуск, а може би не. Когато се разчу за всичко това по една медия, незабавно назначиха нов наблюдаващ прокурор, това е истината. Немарливост! Случаят е недооценен, не знам по какъв начин са изглеждали нещата, само че всеки магистрат, който има информация за случай с такава заостреност, нямаше да го остави да се проточи по този метод ", съобщи Людмил Рангелов.

Адвокатът взе отношение и във връзка със разногласието за лека и междинна телесна щета, когато става дума за обезобразяване, за трайни физически и душевен увреждания на едно 18-годишно момиче.

" Това са медицински понятия, отнесени към закона, и се правят оценка от движимостите лица. Те споделят, че тези пострадвания са предизвикали разстройство, неопасно за живота. Леката, междинната и тежката щета се дефинират по един и същи метод - както у нас, по този начин и в Европейски Съюз.

Когато вещото лице е решило, че това е лека, изключително в бързината, за която към този момент стана дума, съдът няма огромни благоприятни условия и основа, на която да стъпи, с цел да се произнесе, че това е междинна телесна щета. Понякога и аз, макар опита ми, се сюрпризирам, че някакъв доста тежък побой е разгласен за лека, само че подобен е законът. И е подобен от доста години, а обществото, което е правно необразовано, се трансформира в арбитър на съда и прокуратурата.

Справедливостта е заложена в закона, който по принцип в никакъв случай не е 100% обективен. Той е подобен, какъвто е написан. От друга страна, постоянно може да се реши жестокостта и степента на заплаха за обществото. Това постоянно се прави оценка ".

" Този човек няма рецидив! За рецидив приказваме, когато два пъти е осъждан, а той не е. Работещите по случая са се “заплели ”, това е.

Няма по какъв начин да намалеят случаите със садисти, тъй като все по-примитивни хора обитават тази територия. Мечтата на актуалния български юноша е да подвига 140 кг от лежанка, да е татуиран и да се зоби с анаболи. Заради всичко това той е почитан, харесван, издирван е от девойките. Така че - щом стандартите са такива, подобен ще е и резултатът.

" Обществото ни сбърка и “катастрофирахме ”, само че пътят бе дълъг, само че направихме доста енергични старания да стигнем дотук. Липсата на почит към държавните институции, за който има съображение, тъй като те не си правят работата. Слабо обучение, неприятен образец на съумели некадърници, това е цяла система от условия, която докара до сегашната деградация. А корените на всичко това са още по-дълбоки - неустановеност в утрешния ден, през днешния ден е едно, на следващия ден е друго ", съобщи още Рангелов пред " 24 часа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР