Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, главно в България, за

...
Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, главно в България, за
Коментари Харесай

Гръцки пенсионери бягат у нас

Немалко гръцки пенсионери емигрират в чужбина, основно в България, с цел да оцелеят след спада на приходите им и лимитираните благоприятни условия на околните им да им оказват помощ финансово. Това заяви организация АНА-МПА, като се базира на изследване на икономиста от Парижкия университет и член на Академията на науките на Ню Йорк Ира Емке Павлопулу.

Подтик за емиграцията им дава познанството с непознати гражданки, пристигнали в Гърция най-често да работят като домашни помощнички. С началото на рецесията пазарът на труда за тези дами се сви. Като се завръщат в родината си, те канят пенсионирани гърци да се настанят в дома им в чужбина против несъмнено възнаграждение. Сумата е доста по-малка от това, което е належащо, с цел да живеят в Гърция в дом за възрастни хора, частна клиника или под грижите на локална жена, демонстрира изследването.

Според изследователката с този избор пенсионерите даже съумяват да икономисват от пенсията си, защото във всяка друга балканска страна животът им е по-икономичен от този в Гърция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР