Немалък брой потребители на YouTube, които не искат да плащат

...
Немалък брой потребители на YouTube, които не искат да плащат
Коментари Харесай

YouTube ще блокира видеоклиповете на тези, които използват програми за блокиране на рекламите

Немалък брой консуматори на YouTube, които не желаят да заплащат 11 лв. на месец или 132 лв. на година за абонамент за YouTube Premium, за не виждат рекламите в платформата просто употребяват блокери за реклами. Изглежда обаче, че YouTube съществено се пробва да откри метод да се оправи с това. Някои консуматори на YouTube се оплакват, че платформата ги е заплашила да блокира видеоплейъра им, в случай че редовно употребяват блокер на реклами (ад блокер).

Някои консуматори са забелязали, че когато употребяват пъкъл блокери, в даден миг в прозореца на плейъра на YouTube се появява известие, че видеоплейърът ще бъде деактивиран след стартирането на идващите 3 видеоклипа с блокирани реклами. Проблемът беше обявен на Android Authority, който даде скрийншот на такова известие, който може да видите по-долу.

В диалог с The Verge представител на YouTube удостовери, че сега платформата организира „ дребен световен опит, който предизвиква потребителите да деактивират блокерите на реклами или да се абонират за YouTube Premium “.

Компанията прецизира, че потребителите, които употребяват пъкъл блокери на ще получат няколко известия, в които ще бъдат призовани да ги деактивират или да се абонират за YouTube Premium. Ако потребителят продължи да подценява настойчивите претенции на платформата, видеоплейърът на YouTube ще бъде изключен и няма да може да се гледат видеоклипове, до момента в който потребителят не деактивира блокиращия рекламите програмен продукт или не се абонира за YouTube Premium.

„ Приемаме въпроса за деактивиране на възпроизвеждането доста съществено и ще прибегнем до това единствено в случай че феновете пренебрегват повтарящите се претенции за позволение за проявление на реклами в YouTube. В случаите, когато феновете считат, че са били неправилно обозначени като употребяващи програмен продукт за блокиране на реклами, те могат да оповестят за това, като кликнат върху връзката в долната част на прозореца за блокиране. “

добави представителят на Гугъл

От това следва, че YouTube съществено заема позицията си във връзка с потребителите, които блокират рекламите в платформата. YouTube обосновава този ход, като споделя, че рекламните интеграции са от решаващо значение за основателите на видеосъдържание.

Както отбелязва The Verge, YouTube все по-често изпитва търпението на своите консуматори, като опитва с по-натрапчиви рекламни подходи. Например, през септември предходната година платформата показваше до 10 реклами в един рекламен блок без алтернатива за прескачане. През май тази година YouTube разгласи, че 30-секундни реклами без опция за пропускане ще се появяват на тв приемниците, поддържащи YouTube.

През ноември предходната година компанията разгласи, че броят на клиентите на YouTube Premium и YouTube Music е надхвърлил 80 милиона души, тъй че, въпреки отбраната на приходите на основателите на наличие да е благородно опрощение за платформата е напълно ясно, че компанията към момента е заинтригувана да притегли повече хора към месечната си абонаментна услуга.

Интересно е да се означи, че в Русия платеният абонамент престана да бъде наличен от март 2022 година. Показването на реклами за съветските консуматори на платформата също е изключено от предходната година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР