Нелоялните практики в интернет нанасят огромни щети, които за 2019

...
Нелоялните практики в интернет нанасят огромни щети, които за 2019
Коментари Харесай

Колко струва лъжата? Универсален езиков модел срещу вредата от дезинформацията

Нелоялните практики в интернет нанасят големи вреди, които за 2019 година се правят оценка на 78 милиарда $. Въпреки това експертите в региона на данните и информатиката работят интензивно за справяне с казуса. Александър Нвала, доцент по науката за данните в Уилям и Мери, в съдействие с сътрудници от Университета в Индиана, неотдавна разгласява публикация в EPJ Data Science. В нея се показва BLOC – повсеместен езиков модел за разбор на държанието в обществените медии.

BLOC, което е абревиатура на Behavioral Languages for Online Characterisation (Поведенчески езици за онлайн характеризиране), употребява два типа „ писмености “ за характеризиране на дейностите на потребителите: една за дейностите и една за наличието. Тези „ писмености “ могат да се употребяват за основаване на кодове на низове, които по-късно се преобразуват във вектори. Тези вектори се проучват благодарение на логаритми за машинно образование, с цел да се разпознават евентуално злонамерени дейности.

Проектът освен улеснява откриването на автоматизираните ботове, само че също по този начин оказва помощ да се разпознават приликите сред сметките, ръководени от хора.

„ Ако два акаунта вършат съвсем едно и също нещо, можете да разгледате държанието им благодарение на BLOC, с цел да видите дали са следени от еднакъв човек “, споделя Нвала.

Университетът „ Уилям и Мери “ към този момент създава основан на BLOC инструмент за откриватели, публицисти и необятната общност, който да проучва подозрителна активност в обществените медии.

Изследванията в тази област се усложняват от рестриктивните мерки, които обществените медии постановат върху потреблението на софтуерни интерфейси. Нвала акцентира, че тези ограничавания са в ущърб освен на откривателите, само че и на обществото като цяло, защото сходни проучвания оказват помощ да се разпознават операциите в обществените мрежи и да се образува ефикасна политика в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР