Нели Монеджикова – актрисата доайен в сериала на Нова телевизия

...
Нели Монеджикова – актрисата доайен в сериала на Нова телевизия
Коментари Харесай

Звезда от All Inclusive преживява най-черните дни в живота си

 Нели Монеджикова – актрисата доайен в сериала на Нова телевизия " Ол инклузив “, претърпява най-черните дни от живота си. Дамата, която от години играе в " Сълза и смях “, а прелестният й глас постоянно звучи в дублажи, през 2006-та погреба брачна половинка си – един от най-харизматичните ни артисти Антоний Генов, а от по-миналия понеделник е в Лондон, където синът им Ангел Генов, също артист, бе открит мъртъв в жилището си.

След като 43-годишният ученик на НАТФИЗ не отговарял по телефона си два дни, приятелите му повикали полиция и разрушили вратата на жилището му, където разкрили безжизненото му тяло. Причина за гибелта му не се оповестява, а околните му желаеха аутопсия. 

Британските медици са излезли със умозаключение, че младия артист е умрял от тежка интоксикация на организма след запой – версия, която фамилията му отхвърля да одобри. Приятели на Ангел обаче споделят, че той постоянно е злоупотребявал с алкохол, от време на време е приемал и опиати, пише  " Уикенд ",

Тленните остатъци на младият мъж ще бъдат върнати в България, съобщи режисьорът Георги Михалков, който преди повече от 15 години сложи " Укротяване на опърничавата " от Шекспир с Ангел в основната роля в спектакъл " София ", а в този момент е  един от хората, заели се с организацията на тъжното начинание. Казва, че не може да се ангажират с никакви периоди, тъй като има детайлности, които ще се схванат чак когато всичко свърши. Миналият вторник в късните часове е направена втора аутопсия на тялото, защото първата не е дала ясни индикации за повода за гибелта.

Ангел, който е роден на 26 януари, през 1978-ма, приключва НАТФИЗ " Кръстю Сарафов “ в класа на професор Надежда Сейкова. Играе в Театър " Българска войска “, до момента в който не отпътува за английската столица, с цел да постъпи в школата " МетФилм ". Генов-младши неотдавна направи чудесно усещане на критиците край Темза във кино лентата на Весела Казакова и Мина Милева " Котка в стената “ и даже бе номиниран за награди. Ето и някои от функциите на Ангел Генов на БГ сцената - в " Ромео и Жулиета ", " Декамерон ", " Евгений Онегин ", " Железният светилник ", " Както ви харесва "... Носител е на две награди " Икар “ – за дебют като Алън Стренг в " Еквус " от Питър Шафър в Стара Загора и за поддържаща роля за Панталоне в " Принцеса Турандот " от Карло Гоци в Театър " София ".

Ангел Генов не съумява да доживее даже възрастта на татко си – Антоний Генов, един от най-красивите и надарени родни артисти, който си отива на 56 след тежка меланхолия. Неговата орис е от най-тъжните в гилдията. От края на 70-те Генов-старши влиза от филм във филм, като блестящият му старт е в " Записки по българските въстания “, където е Панойот Волов. Той е Велизарий в " Хан Аспарух “, доктор Банков в " Адаптация “, Владимир Расате в " Борис Първи “. Има няколко влиятелни оценки, както за дебюта си като Панайот Волов, по този начин и " Златна роза " за присъединяване си в " Те надвиха " на Киран Коларов. В началото на новия век обаче киното изцяло незаслужено и обидно затваря вратите си за Антоний Генов и той дави тъгата си в алкохол, като постанова отдалеченост сред себе си, сътрудниците и публиката. Явно към алкохола години по-късно се пристрастява и сина му.

Антоний Генов бе любим на българската аудитория, а най-много на нежната половина от нея. Мургав, строен, с кадифен глас и топъл взор, той караше ученичките да тръпнат и да щурмуват гримьорната му. Техният кумир обаче се оказа изумително моногамен и до последно не се раздели с дамата на живота си - Нели Монеджикова, с която са състуденти от ВИТИЗ. Актрисата не е особенно известна, тъй като за първи път през 2020-а, след толкоз години я канят в сериал. Факт е, че малкия екран е тази, която носи огромната известност. Иначе колкото и да е надарен един сценичен артист, той остава прочут единствено на феновете на Мелпомена.

И в случай че в " Ол инклузив " героинята й е подготвена да даде късмет на нов мъж, в живота Монеджикова остава вечно обвързвана със брачна половинка си Антоний.

Със сигурност на житейската спътница на Генов, колкото и да е над нещата, по никакъв начин не и е било по никакъв начин елементарно. Чувствителен и раним интелектуалецът на българското кино претърпява тежко несгодите на прехода. Умира на 15 декември единствено на 56 години – сериозната възраст за множеството мъже, които в случай че съумеят да надскочат 60, нормално живеят до старини. Именно брачната половинка му го намира мъртъв в фамилното им жилище покрай столичния парк " Заимов ", където паметният театрал приживе постоянно разхожда домашния си любим. Актьорът издъхва от инфаркт, който го връхлита ненадейно, без преди този момент да се е оплаквал от проблеми със сърцето. 

Генов се отдръпва от сцената и екрана 14 години преди съдбовния край, само че аргументите за това по този начин и остават неизяснени до дъно. Чувства се потиснат поради дереджето на българската просвета и само частична разтуха намира в реализацията на сина му Ангел, който поема актьорския път от родителите си. Не отива да го гледа в нито един негов театър, тъй като не желае да стъпва в спектакъл. Ден преди гибелта, синът на Генов - Ангел, тогава кадър на спектакъл " София ", чупи крайник по време на подготовка.

" Много пъти преди този момент съм отправял предложения към татко му да пристигна в театъра и да гледа режисура, като даже желаех да го настаня в ложата. Имах сантимент към него, тъй като е играл Левски в мой театър. Ангел споделяше, че Антоний не желае да идва в театъра. Беше се откъснал от обществото и приятелите, живееше изцяло изолирано ", споделя дългогодишният драматург на спектакъл " София " Стефан Цанев.

" Антоний в никакъв случай не ни е напускал. Аз постоянно си приказвам с него, разказвам му за триумфите на неговия наследник, който той доста обичаше ", показа преди време Монеджикова. Тя признава, че когато за първи път схванала, че синът й желае да става артист, била в потрес поради нелеката орис на актьора, само че след това е горда, че той не се изплашил.

Преди да замине за Обединеното кралство, наследник и майка вземат участие дружно в представлението на Армията " Железният светилник ".  Ангел в началото се е изплашил от концепцията да работи дружно с родителката си, поради късите периоди, които са имали. В следствие, обаче всичко си идва на мястото. Нели Монеджикова и в този момент играе на сцената на Военния спектакъл. Гледали сме я във кино лентата " Не си отивай ". За предизвикването на дребния екран – " Ол инклузив ", споделя: " Моята героиня носи гордото име Евдокия. То я разказва добре като темперамент – горда, строга, властна, контролираща, има нещо царствено в нея "

Актрисата неизбежно внася в облика и персонален претекст:

" Двете си приличаме по умеенето да обичаме и поддържаме децата си, държим извънредно доста на фамилията. Силни майки сме - това също ни сплотява. Имаме силата да прекосяваме през самотата и проблемите, без да хленчим и без да се огъваме пред компликациите ", изповядва Монеджикова. Самата тя е известна с стоманения си темперамент, само че животът е изключително нечовечен към нея...
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР