Нелепо е да се твърди, че някой ще забогатее от

...
Нелепо е да се твърди, че някой ще забогатее от
Коментари Харесай

Манолов: Обявиха вендета на администрацията

" Нелепо е да се твърди, че някой ще забогатее от бюджета. Не намирам за обществено, че не се планува растеж на приходите в бюджетната сфера. Обявиха вендета на администрацията ", съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в предаването " Денят ON AIR ".

" Миналия петък имаше диалог с високопоставени представители на властта, които ни сондираха за концепцията да бъде въведена опцията държавните чиновници да заплащат персонални осигурителни вноски. Нямам нищо срещу, стига средствата за осигурителните вноски да се включват в заплатите им. Това ще бъде потребно за държавните чиновници и ще получават по-високи компенсации ", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

710 лв. става минимална работна заплата от 1 април. Манолов уточни хубавото в дейностите на ръководещите: Ще определим този размер според от нещо.

" Навремето беше решено съотношението сред минималния застрахователен приход и оптималния да бъде 1 към 10. Ако прехвърлим това към днешната действителност, трябваше при заплата 710 лева оптималният застрахователен приход да бъде 7100 лева Съотношението 1 към 10 в никакъв случай не се случи. Казват, че не трябва да се подвига оптималният застрахователен приход, само че би трябвало да се вдигне таванът на пенсиите ", уточни още гостът в студиото.

Логично би било да има ново преизчисление на пенсиите, счита Манолов. И означи, че за над 20 години имаме едно преизчисляване на пенсиите със съответния застрахователен приход.

" Имаме редом деяние на две разнообразни пенсионни системи. Едната е класическият бисмарков вид, в който се регистрират интервалът на обезпечаване и приходът, върху който си се осигурявал. За другата половина от пенсионерите важи моделът, който споделя: Няма значение какво и какъв брой време си работил, всички взимат идентичен размер пенсии при навършване на избрана възраст ", изясни президентът на КТ " Подкрепа ".

С 12% трябваше да бъдат увеличени всички пенсии, както беше увеличена минималната пенсия, уверен е Манолов.

По думите му, в бранш " Сигурност " има напрежения сред обособените звена - някои получават по-високи хонорари и другите се усещат подценени. Той подозира, че " приказките " за преструктуриране в Министерство на вътрешните работи напрягат работещите в системата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР