Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга

...
Нелепо било обяснението защо Георги Семерджиев е успял да избяга
Коментари Харесай

Бижута попречили на полицаи да сложат белезници на Семерджиев при опит за арест

Нелепо било обяснението за какво Георги Семерджиев е съумял да избяга от служителите на реда дни преди тежкия случай със починали девойки на бул. Черни връх”. Тогава той е бил спрян и са извикани чиновници на 7 районно управление (на МВР), това съобщи Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред NOVA.

„ Имал украшения - гривни и часовник, които пречили да му бъдат поставени белезниците. Трябвало да ги смъкна в колата. Докато свалял тези украшения от ръцете си, съумял да се измъкне. Мисля, че бяха двама чиновници, които са го подгонили. Целият низ от събития не ми звучи реалистично”, добави той.

Рокадите в Министерство на вътрешните работи не са свързани напълно със случая „ Семерджиев”, разяснява още Демерджиев, който посочи, че са се „ натрупали доста инциденти”.

Той добави, че предложенията за хората, които да бъдат заменени, са пристигнали от професионалното управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Един началник на това равнище - в районното ръководство, би трябвало да сътвори такава организация и надзор във връзка с чиновниците си, че да не позволява произшествия. Недопустимо е полицейски чиновници да карат след приложимост на алкохол. Имаше опит този случай да бъде затулен. Знаете случаите „ Семерджиев” и „ Любенов”. Те са поредица”, добави той.

Демерджиев посочи, че няма данни отстранените полицейски шефове да са разпъвали „ чадър” върху някого.

„ Проверката е доста обемна. Бяха проверявани двама чиновници, след това станаха 40. Разгърнахме инспекцията и на по-високо равнище - във връзка с управителните фрагменти. Въведохме правилото да се търси отговорност от направилия нарушение”, сподели още министърът.

Силовият министър разкри, че шефът на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил Светослав Григоров се е срещал преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

„ Не е спазен редът, който е написан. След като получих данни за първата такава среща, извиках този шеф и му споделих, че имам такива данни. След този случай, той е провел нова среща, което за мен е безумно”, безапелационен е Демерджиев.

И разкри, че същият шеф му е споделил, че не е провеждал такива срещи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР