Нелекуваните зъби и нетретираният кариес могат да провокират много опасни

...
Нелекуваните зъби и нетретираният кариес могат да провокират много опасни
Коментари Харесай

Инсултът и инфарктът тръгват от зъбите

Нелекуваните зъби и нетретираният кариес могат да предизвикат доста рискови болести и даже да причинят коронарни болести на сърцето и инфаркт, написа Ретро.бг.

Хората с продължителен пародонтит са изложени на риск, а оставен без лекуване, този развой предизвика общо утежняване на здравето и развиване на съществени болести. Абсолютно правилно е, че болните зъби усилват риска от мозъчен удар.Това е по този начин, тъй като болестта на венците е хронична бактериална зараза, която нападна меките и твърдите структури, поддържащи зъбите, и предизвиква инфектиране. А възпалението играе значима роля за развиването и утежняването на атеросклерозата, т.е., понижаване на лумена на кръвоносните съдове, което може да докара до запушвания на кръвоносните съдове и инсулти.

При същото инфектиране бактериите отиват в кръвта и по този начин по-лесно стигат до сърцето, вадейки го от естествен темп. Постоянното наличие на зараза в устната празнина изтощава имунната система, заради което при най-леката простуда везните се накланят по посока на болестта и може да се развие инфектиране на всички места в лицево-челюстната област. Освен това развалените или изчезнали зъби доста понижават успеваемостта на зъбните редици, което директно въздейства върху естеството на обработването и смилането на храната. Това въздейства и на болесттите на стомашно-чревния тракт, който е обвързван с останалите органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР