Нелегални мигранти се представили за спортен отбор от България, опитвайки

...
Нелегални мигранти се представили за спортен отбор от България, опитвайки
Коментари Харесай

Мигрантите все по-изобретателни: Искат да влязат в Европа като български отбор

Нелегални мигранти се показали за състезателен тим от България, пробвайки се да преминат гръцката граница. Те са хванати от управляващите на летището в Атина, оповестява БНР. Те са наброявали 12 души и са били задържани поради открити подправени български паспорти.
Мигрантите се показали за български тим по хандбал, който пътува за интернационален мач.  На гранична полиция те са показали паспорти, сякаш издадени от България. Властите обаче осуетили желанието им, защото установили, че страницата с персоналните данни и фотографията на всички паспорти са фалшифицирани. От полицията не прецизират за къде са желали да пътуват мигрантите.
Пътуващите " спортисти " се пробвали да преминат летищния надзор, като били задоволително изобретателни, че да се облекат с български спортни екипи и да носят със себе си такъми на хандбалисти. Оказало се обаче, че никой от тях не приказва български език.  Арестувани са на летището в Атина и са предадени на прокуратурата. Срещу тях е повдигнато обвиняване за подправяне на пътнически документи и незаконно влизане в европейска страна.
През предходната година отново през същото летище направиха опит да отпътуват 10 сирийци. Тогава те се показаха за тим по волейбол, само че с украински паспорти. Полицията предизвестява, че на всички изходи от Гърция подробно се ревизират документите на пътуващите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР