Нелегални мигранти от Афганистан са задържани тази сутрин край край

...
Нелегални мигранти от Афганистан са задържани тази сутрин край край
Коментари Харесай

Задържаха доста бежанци, зарязани на АМ Тракия! Рашков: Има миграционен натиск

Нелегални мигранти от Афганистан са арестувани тази заран край край Раковски – част от тях в с. Стряма, друга – на отбивката на автомагистрала „ Тракия “. Мигрантите е снимал депутатът от ГЕРБ-СДС Младен Шишков, тъкмо преди чуването на министър Бойко Рашков за миграционния напън.

„ Тъй като тематиката се отваря по-късно. Нещо образно от този миг. Магистрала Тракия, отбивката за Раковски. Тези “пейзажи ” бяха позабравени последните години. Рашков? Радев? “, написа Шишков във фейсбук.

Действително се натъкваме на обстоятелството, че има повишен миграционен напън , подобен напън, какъвто е имало и преди да стъпим в нашите отговорности на длъжностен кабинет. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при чуването си в Народното събрание. Изслушването беше поискано от ГЕРБ-СДС, които показаха мощно терзание от възходящия миграционен напън.

Рашков уточни, че Министерство на вътрешните работи следи ситуацията освен на нашата граница, а и отвън територията на страната, и поддържа подготвеност за своевременна реакция, в случай че този напън от мигранти нарасне извънредно. Такъв напън има и в Литва, там натискът е 30 пъти повече в сравнение с в предишен интервал. Намерили са направления, минават, разяснява той. Рашков означи, че напън има и против южната ни съседка Гърция, както и в Турция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР