Нелегалната миграция се разраства, не само по брой, а и

...
Нелегалната миграция се разраства, не само по брой, а и
Коментари Харесай

Каталин Новак: Нелегалната миграция се разраства и става по-агресивна

Нелегалната миграция се разраства, освен по брой, а и агресивността, която те носят със себе си - за съжалени това води до жертви. Това каза президентът на Унгария Каталин Новак, откакто организира среща " на четири очи " с Румен Радев. " В Унгария виждаме, че хората, които пазят границите ни, са изложени на риск ", съобщи тя. Новак разяснява, че са необходими общи решения, с цел да може гражданите на Европейски Съюз свободно да се движат.

Тя засегна и тематики в бранша на енергетиката. " Вашето местоположение е по-благоразположено, защото имате изход на море. Ние можем да използваме това, да и използваме диверсификацията. Нашето желание е значително да намалим или да прекратим руския газ, добави унграският президент. 

Според нея е значима линията в тази връзка сред България-Азербайджан-Унгария.  

" Ние никога няма да се откажем от атомната енергетика, защото за нас това е много необходимо ", сподели тя, като посочи, че се търсят и нови източници. 

Последната точка от срещата й с българския държавен глава е демографският въпрос, въпросите със фамилията. " В България също изпитват компликация ", означи тя.  По думите й политиките имат цел е насърчаването на младите фамилии да бъдат подкрепени, както и многодетните такива. 

Тя съобщи, че след дни й следва среща в РСМ, която следва.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР