Нелегалната имиграция в Европейския съюз е нараснала с 10% през

...
Нелегалната имиграция в Европейския съюз е нараснала с 10% през
Коментари Харесай

Фронтекс: Ръст на нелегалната имиграция в ЕС с 10% през първата половина на годината

Нелегалната имиграция в Европейския съюз е повишена с 10% през първата половина на 2023 година спрямо година по-рано, заяви през днешния ден граничната организация на блока, като по-голямата част от идващите са по средиземноморските направления.


От началото на годината до края на юни Фронтекс заяви за 132 370 опита за влизане в Европейски Съюз отвън постоянните гранични пунктове, като съобщи, че те са с 10% повече, в сравнение с през същия интервал на 2022 година, съгласно „ Аджерпрес “.

Пресичането на Централното Средиземноморие съставлява половината от общия брой пристигания, като те са се нараснали от Тунис до Италия. Трафикът по всички останали направления към Европейски Съюз е намалял спрямо първата половина на 2022 година

По-рано този месец Европейски Съюз подписа съглашение с Тунис за ограничение на противозаконната имиграция към блока, решен да затегне контрола върху идващите по море преди общоевропейските избори след година.

Европейски Съюз от дълго време поставя старания за понижаване на незаконната имиграция от Близкия изток, Африка и Азия макар рецензиите на правозащитните организации.

Надзорният орган на Европейски Съюз за правата на индивида съобщи, че ще проверява договорката с Тунис и към този момент изследва дали Фронтекс съблюдава отговорностите си в региона на правата на индивида, в това число задължението да избавя човешки животи в морето, като в същото време оказва помощ за ръководството на външните граници на 27-членния блок. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР