Некоректни промоции и липса на наличности са най-честите нарушения на

...
Некоректни промоции и липса на наличности са най-честите нарушения на
Коментари Харесай

Нарушенията на търговците по Великден: Некоректни промоции и липса на наличности

Некоректни промоции и липса на наличия са най-честите нарушавания на търговците този Великден, оповестиха от Национална асоциация за отбрана на потребителите (НАЗП). За нелоялните практики в комерсиалните вериги и в магазините по време на Великденските празници в асоциацията са алармирали десетки жители от разнообразни обитаеми места в страната.

По мотив жалбите от НАЗП са открили, че в обектите на една от комерсиалните вериги има най-малко пет етикета в червен цвят със сходно оформление, които внушават, че стоките са понижени, само че постоянно с етикет в същия цвят, се продавали и артикули, които са без отбивка в цената.

От НАЗП показват, че търговците поставяли в непосредствена непосредственост по два или три от другите типове червени етикети и по подобен метод създавали внушението, че всички артикули са понижени. Така до етикети с послания " По-евтино " или " По-изгодно " и посочен размер на отстъпката се появявали други в същия цвят, на които е сложена единствено продажна цена и най-вероятно тя е без отстъпка.

От асоциацията сигнализират, че истинността на промоциите може да бъде тествана единствено от Комисията за отбрана на потребителите и напомнят за санкциите, планувани по закон за нелоялни практики в размер до 50 000 лева

Липсата на наличия от промоционални артикули е друго нарушаване, за което хората са алармирали НАЗП.

От асоциацията напомнят, че към този момент са сезирали КЗП още преди предишния Великден, само че инспекциите на контролния орган лишили година.

Неправителствената организация слага въпроса за неналичието на действителен и ефикасен надзор поради многото хора, които не престават да се оплакват от неточни търговци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР