Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев в

...
Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Наследихме корумпирано и некомпетентно управление, ще има още уволнения

Некомпетентно и корумпирано. Така дефинира досегашното ръководство Стефан Янев в предаването 4Още от деня " по Българска национална телевизия. Има детайли на надълбоко вкоренени корупционни практики, добави той.

Говорим за милиарди, раздадени непрозрачно и корумпирано, изясни още служебният министър председател и уточни образците дадени до момента, като ръководството на язовирите.

Хората излязоха на улиците, тъй като бяха недоволни от това ръководство, от метода, по който се ръководят публичните средства, акцентира служебният министър председател. Тези митинги демонстрираха и детайл на узряване на българската народна власт - т.е. момента, в който жителите най-сетне схванаха, че ръководството зависи от тях, безапелационен е Янев.

Самите жители би трябвало да постановат своето мнение и да слагат дневния ред пред политическите партии, счита служебният министър председател.

Целта ни не е единствено да търсим проблеми и да ги вадим. Това, което сме създали досега, е изваждане на най-големите проблеми, които са фрапиращи, изясни Янев.

Не можем да вършим съпоставяне на политическото говорене и правене, при изискване, че сме в това ръководство от 30+ дни. Тоест, въпросът е, че за 30 дни ние не можем да променим курса на страната и схемата, по която работи институционалната среда, изясни Стефан Янев.

Там, където има данни за закононарушения, тези сигнали ще бъдат предадени на прокуратурата, безапелационен е министър председателят.

За подслушванията той разяснява, че тази информация по закон може да бъде предадена единствено и само в Народното събрание на профилирана комисия.

Нашият проблем, на нашето общество, е, че хората одобряват ръководството като нещо дистанцирано. Тази дистанцираност би трябвало да бъде преодоляно. Хората са факторът, който дефинира ръководството. Те не са индивид, акцентира министър председателят.

Търсене на професионализъм и извършване на работа по допустимо най-хубавите стандарти и правила - от това се ръководим. В случая при отстраняването на ръководителя на държавното разузнаване са нарушени правила като икономисване на информация, изясни Стефан Янев.

Лоялността на този началник на работа и на всички други е единствено една - към страната, безапелационен е министър председателят.

Конституцията е определила пълномощията на всеки един длъжностен кабинет и ние не излизаме от тях.

Принципът за назначенията и уволненията постоянно е бил един - професионализъм. Ако се наложи, ще има още уволнения, съобщи министър председателят.

Стефан Янев призна, че и неговият длъжностен кабинет прави неточности.

Разбира се, че виждаме неточности на служебния кабинет - те са на всички места. Ние сме хора и бъркаме. Нашите неточности ние ги изправяме в придвижване и продължаваме напред.

Служебният министър председател разяснява и подозренията към назначението на новия началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

Тече инспекция, в случай че има резултати, господин Спецов както е бил назначен, по този начин ще бъде уволнен, сподели Янев.

По въпроса за съветника на президента Пламен Узунов и видеоклиповете с него, Янев изясни:

Говорил съм с президента и съм споделил какво е моето отношение. Президентът е в директни служебни връзки с господин Узунов и въпросите би трябвало да бъдат отнасяни към него.

Стефан Янев разяснява и комплицираните връзки България - Република Северна Македония в подтекста на идната аудиенция на премиера на западната ни съседка.

Не мисля, че България сега е в обстановка да отстъпи или да прави взаимни отстъпки с позицията си. Г-н Заев го чакаме на следващия ден, аз съм му предложил да седнем по добросъседски, да беседваме и да търсим решение, може би в околните месеци.

България няма да отстъпи от позицията си, безапелационен е служебният министър председател.

Не - България няма да утвърди преговорната рамка в досегашния ѝ тип, защото сега нашите условия са под егидата на тази рамка, която дава Народното събрание. Тази позиция е поредна, декларирана неведнъж и ясно, и се взема решение в политически разговор сред нашите страни, добави още Янев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР