Неколцина скиори се спускаха в сряда по улици в Монмартър

...
Неколцина скиори се спускаха в сряда по улици в Монмартър
Коментари Харесай

Скиори се забавляват в Париж, но снегът обърка плановете на хиляди

Неколцина скиори се спускаха в сряда по улици в Монмартър в Париж, само че другояче снегът сътвори проблеми за хиляди пътуващи във Франция, заяви организация Франс прес.

Замръзналите пътища бяха извънредно спокойни, откакто полицията прикани хората да оставят колите си у дома след 12-сантиметровата снежна завивка, натрупала през нощта. В някои покрайнини и селски региони снегът доближи 20 см.

Хаос настана в публичния превоз, като някои трамвайни и пътнически жп линии стопираха. Не се движеха и съвсем всички рейсове в столицата, само че метрото работеше. Хиляди закъсали водачи и пасажери трябваше да спят в колите си или по гари и летища.

Айфеловата кула за втори ден бе затворена за туристи поради снега, а анулирани полети наранена пасажерите на съществени летища.

В сряда вървеше евакуация на минимум 900 души от към 2000 закъсали през нощта по средата на пътя на автомагистрала югоизточно от Париж. Това ядоса водачите, съгласно които пътят е трябвало да бъде затворен по-рано за придвижване.

Във вторник вечерта бяха регистрирани общо 740 км тапи по пътищата.

В отговор на рецензиите държавен представител отбрани реакцията на държавното управление, като съобщи, че е мъчно в 8 часа сутринта да се знае, че пътищата ще бъдат блокирани в 14 часа.

Очаква се температурите да продължат да падат по-късно в сряда и в четвъртък, което ще докара до заледяване на снега и още по-тежки условия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР