Неколкостотин участници в протестното движение на жълтите жилетки демонстрираха във

...
Неколкостотин участници в протестното движение на жълтите жилетки демонстрираха във
Коментари Харесай

Неколкостотин "жълти жилетки" протестираха във Франция

Неколкостотин участници в протестното придвижване на " жълтите жилетки " демонстрираха във Франция за първи път от анулацията на ограничаващите ограничения, предадоха Франс прес и ТАСС.
Отделни групи деятели в първата половина на деня са се събрали в центровете на Тулуза и Нант. Те са били санкционирани от полицията и са се разотишли.
Полицията в Париж употребява сълзотворен газ на митинг пред Лувъра Демонстрацията на придвижването на „ жълтите жилетки “ е неразрешена
Петдесетина стачкуващи са провели акция в Бордо, в Лион в проява са взели участие 300 души, а в Сен Назер - 130.
Най-многоброен е бил митингът в Монпелие, където са се събрали 350 души. При избухналия конфликт с полицията една жена е била ранена.

Снимка: EPA

Много от участниците в придвижването бяха с маски поради риска от ковид.
Зони във Франция поради COVID-19: Червена - вирусът е деен, зелена - ограниченията отпадат по-бързо От през днешния ден французите нямат потребност от декларация за всяко излизане от вкъщи
Ръководителите на няколко департамента обявиха по-рано, че провеждането на демонстрации е нелегално поради антивирусните ограничения в страната. Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер сутринта напомни, че не е позволено събиране на повече от 10 души.

Снимка: EPA

Движението на " жълтите жилетки " стартира във Франция на 17 ноември 2018 година. Първоначално митингите бяха против увеличението на цените на бензина, само че по-късно настояванията на стачкуващите и мотивите за недоволството им се усилиха. Днес няколко представители на придвижването се изрекоха против ограниченията, взети против пандемията.

Снимка: EPA

Френските управляващи оповестиха през днешния ден за 96 нови смъртни случая от COVID-19, с което общият брой на жертвите на болестта в страната доближава 27 625 - четвъртата най-голяма цифра в света.

Броят на приетите в болница е намалял до 19 432 от 19 861 души, а на настанените в интензивни отделения - от 2203 през вчерашния ден до 2132 през днешния ден.
Последни Най-четени Италия с минимум смъртни случаи от COVID-19 от 9 март Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР